FOTO VIJEST: Ako ste pošli u Dubrovnik na piće, dvaput razmislite – kafa na Stradunu skuplja od piva na Azurnoj obali

15.06.2017.     Kolumne Vijesti

Višesatne gužve na granici od ranih jutranjih časova, čakanje na prelaz, kupanje u sopstvenom znoju,  a s druge strane rampe, nekoliko kilometara udaljen  Dubrovnik,  mediteranski biser, jedno  od najatraktivnijih mjesta za turiste sa svih sedam kontinenata.

Ali za nas nažalost više nije. Prvo zbog te rampe koja i najstrpljivijim zadaje glavobolje i izaziva gadnu nervozu. A i kad je pređete šta vas čeka? Ako niste ponijeli bocu vode i sendvič sa salamom, prazan stomak nakon dva tri sata kupanja u bistrom Jadranskom moru.

Nervoza nastje tek ako odete na kafu, i ako ste ne daj Bože pozvali prijatelje ili rodbinu jer će vas tri kapućina u dubrovačkim kafićima koštati paprenih 25 maraka. A šta ako je s vama i neko dijete kome se eto pije sok? Koka kola i sprajt su od 8 do 10 maraka. Jagoda od 12 do 15.

Pivo u Dubrovniku košta 10 – ak maraka, točeno, tri deca, domaće. Bar tako govore računi nezadovoljnih gostiju koji ovih dana kruže  po facebooku i drugim društvenim mrežama.

I tako je Dubrovnik pretekao i Azurnu obalu. Makar po cijenama, A čini se da su nam ove sezone podjednako daleko i Italija i Hrvatska.

 

SKANDALOZNO: NAPLAĆUJE SE I POSTAVLJANJE STOLA

Gosti jednog dubrovačkog restorana željeli su se carski počastiti. I jesu. Platili su čak i postavljanje stola. I to nevjerovatnih 25 maraka.  Salata ih je koštala  isto toliko, a glavno jelo, porcija  medaljona od jastoga s otoka paprenih 125 maraka. Pa ko voli nek izvoli.

 

Hercegovina presss

error: Zabranjeno je kopiranje!