FOTO – TREBINJE: Nikola Lješković prvi do Časnog krsta

19.01.2018.     Vijesti

Nikola LJešković /25/ iz Trebinja prvi je doplivao do Časnog krsta, kojeg je nakon vodoosveštanja u rijeku Trebišnjicu spustio NJegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.Trebišnjicom, od Starog grada do obale ispred hotela Leotar danas je, na Bogojavljenje, plivalo pedesetak mladića, među kojima je bila i tridesetogodošnja Dragica Drapić koja je prvi put učestvovala u plivanju za Časni krst.

Nakon izlaska iz hladne rijeke, LJešković je novinarima rekao da mu je ovo deveti put da učestvuje u ovoj svečanosti, a drugi put da pobijedi.

„Ući u Trebišnjicu i zaplivati na ovaj praznik osjećaj je koji se ne može opisati riječima“, rekao je LJešković i dodao da će i ubuduće plivati na Bogojavljenje.

Među prvima koji su stigli do Časnog krsta bio je najmlađi učesnik, trinaestogodišnji Dimitrije Škrivan, koji je istakao da mu je ovo drugi put da pliva i da je veoma srećan zbog toga.

Najstariji učesnik Bogojavljenskog plivanja bio je Dragan Bodiroga /61/ koji je rekao da mu je ovaj dan od posebnog značaja i da nije došao da se takmiči, već samo da učestvuje u ovom veličanstvenom danu.

Plivanju za Bogojavljenski krst prethodila je Sveta arhijerejska liturgija koju je u Sabornom hramu u Trebinju sa sveštenstvom služio vladika Grigorije.

Izvor: Srna