FOTO: Trebinjci na skupu podrške “Pravda za Davida”

16.05.2018.     Vijesti

“Pravda za Davida” uzvikivalo je danas u glas oko sto pedeset gradjana Trebinja koji su se okupili kod spomenika Jovanu Dučiću  i zatražili od tužilaštva da otkrije istinu u vezi smrti Davida Dragičevića ma kakva ona bila i ponudi dokaze.

Na početku okupljanja gradjani su poptpisivali peticiju i palili  svijeće za Davida Dragičevića.

“Okupili smo se ovde kako bismo tražili pravdu za Davida, pravdu za Čihu, pravdu za Dženana. Istina  je samo jedna i prihvatićemo je kakva god bila.  Dajte nam istinu, dajte nam dokaze”, poručio je Igor Svrdlin.

Prisutnima se obratio i otac Nemanje Čihorića, koji koji je  takodje pronadjen utopljen u rijeci  Trebišnjici prije 16 godina i sumnjalo se da je ubijen.

“Tražimo pravdu za svu našu djecu”, poručio je. “Pravda za Nemanju. Pravda za Davida”.

Za govornicom su se redjali gradjani koji su upozoravali da pred zakonom moraju svi biti  jednaki i, da ne smije biti povlaštenih.

“Već 50 dana nemam miran san. Svaku riječ Davora Dragičevića vidim kao roditelj. Divim mu se na snazi. Ali, vjerovatno, drži ga ljubav prema sinu. Tražimo da se saopšti, istraži i dokaže jedna jedina, prava istina“, istakao je  Dragan Simović.

Nisu propustili organizatori priliku ni da iskažu nezadovoljstvo izvještavanjem pojedinih medija o ovom slučaju i grupa koje, kako tvrde pozivaju na linč neistomišljenika.

Iduće okupljanje zakazali su na trgu, a današnje završili Davidovom pjesmom “Klinac iz Geta”.

Hercegovina press