FOTO: Spreman i spa centar Galija- sinoć svečano otvorena ljetna turistička sezona Grada Trebinja i Grada sunca

26.05.2018.     Vijesti

U hotelu  „SL Panorama“ u Gradu sunca sinoć je svečano  obilježen  početak ljetnje turističke sezone u gradu Trebinju i Gradu sunca.

U prisustvu velikog broja gostiju iz  Trebinja i regije, sezonu su  otvorili gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i predsjednik  poslovnog sistema „Svislajon“ Rodoljub Draškovićuz poruku Hercegovcima da ostanu u svojoj zemlji obrazuju se, grade i stvaraju.

Moramo udvostručiti broj stanovnika u Hercegovini. Treba da vratimo one koji su otišli trbuhom za kruhom. Poziv je otvoren. Vraćajte se nemamo stručnjaka, moramo stvarati kadrove. Ako ste stekli iskustvo tamo negdje kao što sam ja stekao cratite se da zajedno stvaramo vode u svojoj zemlji. Svome narodu”, poručio je Draśković.

Gradonačelnik Trebinja uručio je predsjedniku Poslovnog sistema Rodoljubu Draškoviću upotrebne  dozvole za do sada izgrađene objekte u kompleksu Grada sunca, istakavši da graditeljski zamah kompanije „Svislajon“ u Trebinju novim sadržajima značajno obogaćuje i uvećava turistički potencijal Trebinja, otvora nova radna mjesta i stvara uslove za dolazak novih porodica.

Petrović je istakao da će Gradska uprava i ubuduće pružati svaku vrstu podrške ovom projektu i Dršakoviću kao velikom graditelju.

„Zajedničkim snagama možemo mnogo. Evo danas mogu da obradujem sve vas da smo konačno dobili lokacijske uslove za izgradnju zapadne obilaznice – od Ljubovog, preko manastira Duži do ulaska u Grad sunca. I to će biti projekat koji ćemo raditi u ovoj godini“, najavio je Petrović.

Podsjećajući da je Trebinje sve poželjniji grad za turiste, Petrović je napomenuo da je samo april mjesec  imao 2 i po hiljade noćenja više u odnosu na isti mjesec lani.

Drašković se zahvalio grdaonačelniku i Gradskoj upravo na profesionalnosti u obavljanju svog dijela posla, što je omogućilo da se Grad sunca bez prepreka i ubrzano razvija, poručivši da će obje strane postignuto jedinstvo njegovati i održavati za dobro Trebinja i Hercegovine.

Zzahvalio je i  graditeljima kompleksa što sa uspjehom prate njegove ideje.

„Učiniću sve da podignemo standard, izliječimo siromaštvo, da obezijedimo svakom da radi za sebe i svoju porodicu, a ako to uspijemo – onda će svima, i republici i gradu i regiji, biti dobro“,  rekao je.

Početak turističke sezone obilježen je i vatrometom sa brda iznad Grada sunca, a zvanice su imale priliku da obiđu i novoizgrađeni spa centar „Galija“, savremeno opremljen za brojne tretmane njege zdravlja i ljepote.

Hercegovina press