FOTO: I iz Trebinja poruke podrške Mladiću

22.11.2017.     Vijesti

Ispred Spomenika braniocima Trebinja večeras se spontano okupila grupa građana izražavajući nezadovoljstvo i ogorčenost haškom presudom generalu Ratku Mladiću i poručujući da su trebinjski borci bili i biće uz svog generala.

Okupljena, uglavnom, omladina skandirala je ime generala Mladića i pjevala „Đenerale, nek` je tvojoj majci hvala, što junaka rodila je da se srpstvu vrati slava“.

Malobrojni građani koji su izašli na ulicu da ukažu na nepravdu prema generalu Mladiću nisu krili emocije, poručujući da će on uvijek za njih biti heroj.

Nebojša Milišić, borac trebinjske brigade, rekao je novinarima da je presuda očekivana od suda koji je oslobodio Nasera Orića, Ramuša Haradinaja i njima slične.

„Nažalost, večeras nas je ovdje malo. Boračka organizacija nije ništa preduzela. Srećan sam što se omladina okupila, jer su oni budućnost Republike Srpske. Stoje ovdje uzdignutih glava, jer nemaju čega da se stide. Mi smo se časno borili za Republiku Srpsku“, poručio je Milišić.

U ime veterana Gradskog odbora Trebinje prisutnima se obratio Žarko Kučinar koji je istakao da je današnji dan pokazao da omladina i mladi naraštaj žive za Republiku Srpsku, patriotizam i prave vrijednosti.

Inicijator okupljanja su navijači „Crvene zvezde“ kojima su se pridružili članovi Udruženja djece poginulih boraca Republike Srpske „Nasljeđe“, manji broj bivših boraca i građana.

Izvor: Srna