FOTO: Hercegovci prate najnovije standarde modernog stanovanja- niču objekti sa zatvorenim i otvorenim bazenima, fitnes salama…

28.04.2018.     Nekretnine

Stambeni kompleksi atraktivnog izgleda smješteni u strogom centru grada. Luksuzni stanovi, energetski efikasne zgrade- često ni to nije dovoljno kada su u pitanju najzahtjevniji  kupci koji imaju novac i ne žale para za ulaganje u nekretnine.

Hercegovački  neimari prate najnovije standarde koji podrazumijevaju koncept gradnje koja pruža vlasnicim i novi koncept življenja.

Grade se prostrani stanovi sa puno staklenih površina, najmodernijom kvalitetnom opremom, lijepim velikim terasama, podzemnim garažama…

Lokacija, podrazumijeva se mora biti atraktivna- uz rijeku ili u samom centru grada, a opet sklonjena od gradske vreve što se postiže izgradnjom parkova sa fontanama, igralištima i mjestima za odmor i rekreaciju stanara.

Trebinjski i mostarski investitori otišli su i korak dalje, pa u ova dva grada niču i kompleksi sa zatvorenim i otvorenim bazenima.

U Ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca u Trebinju renomirana kompanija Herc gradnja već je započela sa izgradnjom luksuznog stambeno- poslovnog kompleksa “Centar”  koji će imati  7 stambeno- poslovnih objekata.

Projektom su predvidjene podzemne garaže kao i nadzemna parking mjesta. Objekti posjeduju panoramske terase na vrhu sa pogled na čitav grad, kao i bazene dimenzija 20 puta 7 metara koji će biti prava novina i atrakcija za kupce luksuznih stambenih jednicia u ovom gradu.

Ni Mostarci ne zaostaju u gradjevini, a uskoro će biti izgradjena i prva zgrada sa zatvorenim bazenom u ovoj regiji.

 Firma Cesar’s Residence gradi na obali Neretve u Mostaru stambeni kompleks atraktivnog izgleda, u koji planira da uloži 7 mil KM.

Imaće ukupno 20 stanova, a specifično je to što će u sklopu njega biti zatvoreni bazen i fitnes sala.
Poseban luksuz očekuje kupce tipskih apartmana i vila i u trebinjskom Gradu sunca.
U dvoetažnim stanovima sa panoramskim terasama na krovu  koje obezbjedjuju maksimalni intimu i uživanje stanari ovih objekata imaće na raspolaganju i vještačko jezero u sklopu kompleksa.

Osim 160 apartmana- u Gradu sunca u Bijelom gradu ili Varoš čaršiji u prvoj fazi gradi se i 6 tipskih vila.

U arhitektonskom smislu, namjera projektanta je bila da objekti izraze jednu notu čistih linija, modernog karaktera, kako u odabiru materijala tako i unutarnje dispozicije prostora – “Open space” na nivou prizemlja.

Obzirom na sunčani broj dana u godini i klimu koja to dozvoljava, svih šest vila su “opremljene” bazenima, dvije sa bazenima van objekata, dok u ostale četiri, bazeni se nalaze dijelom u unutarnjem prostoru, i čine prostor dnevnog boravka, kao i zone trpezarije uzavisnosti od unutarnje dispozicije.

Bazeni mogu da funkcionisu neovisno o sadrzajima na istom nivou- otvaranjem staklenih pregrada isti čine jedinstveni prostor na nivou prizemlja.

Unutarnjim stepeništem se dolazi na nivo prvog sprata, sve sobe su opremljene sa pripadajucim kupatilima sa kompletnom sanitarnom opremom. Sve sobe imaju mogucnostpristupa na balkone i terase i obezbjeđuju visok nivo boravka i komfora generalno.

Nivo suterena sadrzi garažno mjesto, koje ima pristup sa nivoa giardina preko rampe.

Silaskom sa unutarnjim stepenistem sa nivoa prizemlja u suterenu se nalaze sadržaji tehničkog karaktera za smještaj instalacija za bazensku tehniku kao i dijela uređaja vezanih za klimatizaciju i ventilaciju svih prostora u objektu.

Taverne ili ljetne kuhinje sa relativno velikim prostorom u ljetnom periodu obezbjedjuju svježiji i ugodniji boravak, koji je direktno vezan sa vanjskim prostora giardina.

Objekat je u tehničkom smislu ,njegova toplotna i zvučna izolacije u horizontalnom i vertikalnom presjeku obezbijedio visoki koeficijent energetske uštede i ulaze u kategoriju”LOW ENERGY HOUSE”.

Cijene po kvadratu kreću se od 900 do 3.500 evra u zavisnosti od objekta, lokacije i zahtijeva kupaca.
Hercegovina press

error: Zabranjeno je kopiranje!