Foto: Dan dječije knjige u trebinjskoj biblioteci okupio više od 200 mališana

02.04.2019.     Vijesti

Trebinjska Narodna biblioteka danas je, povodom Međunarodnog dana dječije knjige, organizovala Dan otvorenih vrata tokom koga je više od 200 učenika osnovne škole posjetilo ovu ustanovu.
Bibliotekari su mališanima čitali dječije priče koje su oni ilustrovali, te ih upoznali o radu ove ustanove i dječijeg odjeljenja sa više od 10.000 naslova.

Bibliotekar Zorica Gnjato istakla je da su ovu aktivnost priredili s ciljem da najmlađim sugrađanima ukažu na značaj čitanja, ali i na važnost redovnog posjećivanja biblioteka.

„Bilo je pravo zadovoljstvo da se razmjenjuju grupe učenika osnovne škole sa svojim učiteljima, koji su pokazali veliko interesovanje za rad biblioteke, posebno se interesujući o tome kako da se učlane i iznajme knjigu“, navela je Gnjatova.

Ona je rekla da su učenici bili vrlo znatiželjni i da su se pojedini, nakon posjete, vratili sa roditeljima kako bi se učlanili u biblioteku i iznajmili svoju prvu knjigu.

Ovo je prvi put da trebinjska Narodna biblioteka na nekoliko časova ugosti ovako veliki broj najmlađih Trebinjaca.

U Narodnoj biblioteci kažu da će u narednom periodu organizovati radionice za učenike nižih razreda na kojima će, između ostalog, učiti tehniku lijepog čitanja s razumijevanjem.

Svakog 2. aprila, duže od 30 godina, u svijetu se obilježava Međunarodni dan dječije knjige.

Tog dana rođen je jedan od najvećih i najpoznatijih pisaca dječijih bajki, slavni Danac Hans Kristijan Andersen.

Srna