Nervira li Vas? Facebook video uskoro automatski sa zvukom

16.02.2017.     IT

S obzirom na to da je u proteklom periodu Facebook vrijedno radio na što boljoj promociji video sadržaja, slijedi agresivnija monetizacija tog uspjeha. Korisnici najpopularnije društvene mreže, svidjelo im se to ili ne, gledaće videosnimke sa zvukom koji će automatski početi da se prikazuje.

Foto: Ilustracija

I ranije u jednom periodu videi u News Feedu su se sami pokretali. To je dovelo do sve većeg broja “nijemih filmova”, odnosno reklama bez zvuka jer su izdavači postali svjesni kako većina gledalaca tih sadržaja ne želi slušati zvukove. Kasnije je uvedena opcija isključivanja autoplayja.

Ova opcija i to sa zvukom ponovo će se automatski pojavljivati dok kompanija vrši testove na, kako su najavili, ograničenom broju korisnika. Zasad imaju pozitivne reakcije, poručili su, prenosi BBC.

“S ovim updateom zvuk se pojavljuje i nestaje dok skrolate kroz videe u News Feedu, čime oni oživljavaju”, objasnili su iz Facebooka na svom blogu.

Na sreću, ako su vam na telefonu isključeni zvukovi, ni zvuk na Facebooku neće se čuti, a u postavkama aplikacije moći ćete ga i sasvim isključiti.

Kliks.ba

error: Zabranjeno je kopiranje!