Evo kako da produžite vijek svog telefona

06.08.2017.     IT

Životni vijek mobilnih uređaja znatno je smanjen konstantnim napretkom tehnologije. Ipak, postoje mnoga rješenja pomoću kojih možete svoj smartfon da sačuvate od brojnih oštećenja, a uz tri jednostavna pravila možete biti sigurni da će trajati duže.

Uređaj neće pretrpjeti štetu ako ostane priključen na punjač

Mnogi korisnici tvrde da je dostizanje punog kapaciteta baterija štetno, što je istina ako imate baterije stare više od šest godina. Vaš uređaj, odnosno njegova baterija funkcioniše po principu broja punjenja, što znači da bez bojazni možete da ga ostavite priključenog na punjač tokom noći.

Izbjegavajte pregrijavanje

Kada je riječ o prenosivim uređajima, ne postoji veća opasnost od pregrijavanja (čemu konkurišu jedino gravitacija i voda). Držite svoj telefon što dalje od sunca i izvora toplote. Povećana temperatura ubrzava pražnjenje baterije i, u pojedinim slučajevima, može da dovede do oštećenja samog uređaja.

Koristite zaštitnu masku

Ovo pravilo je jedan od osnovnih principa očuvanja vašeg mobilnog uređaja. Razmislite: ako ste za smartfon ili tablet dali nekoliko stotina evra, još nekoliko neće biti problem, obzirom na to da maske koštaju manje od zamjene napuklog ekrana. Ovog savjeta ćete se setiti svaki put kada vam telefon odskoči o keramičke pločice ili vam ispadne iz džepa tokom vožnje biciklom.

Izvor. ekapija

error: Zabranjeno je kopiranje!