Elek Vukanoviću: Ti nisi čovjek iz naroda, ti si na grbači naroda! (video)

06.02.2023.     Video servis

Nebojša Vukanović nije čovjek iz naroda već čovjek koji 15 godina živi na budžetu, odnosno na grbači naroda i države, sa primanjima većim od 5.000 KM“ poručio je Nedeljko Elek koji je učestvovao u duelu sa Vukanovićem na Herceg televiziji.

„Vi gospodine Vukanoviću živite san svake starlete – ne raditi ništa, samo ići i slikati se po cijeloj Republici Srpskoj, povremeno napraviti izlet u Crnu Goru, na Kosovo…„, rekao je Elek.

Elek smatra da čovjek ako želi da se bavi politikom mora da ima dvije stvari, a to su kompetencije i osnovna kultura, a poslanik Nebojša Vukanović nema nijedno, te da je on obični populista i čovjek koji ne može da vlada sobom, a vladao bi državom.

Ploče ne lete! Koliko god da ih bacite visoko one tresnu na pod i vi ste gospodine Vukanoviću ta ploča iz stiha Matije Bećkovića koja svaki put kad poleti još brže tresne od pod„, rekao je Elek tokom rasprave sa Vukanovićem.

Naglašavajući da je Vukanović već više  od decenije na funkcijama, od BiH nivoa vlasti kada je bio Bosićev savjetnik preko dva mandata u Narodnoj skupštini Repbublike Srpske Elek ističe da u tom periodu ništa nije uradio sem što se izborio za sopstvenog vozača i sekretaricu i da mu na tome čestita.

Vukanović je prvi Srbin i srpski poslanik koji se zalagao javno da se strateško preduzeće proda Amerikancima. On je 12. februara 2019. uputio pismo Srebrenki Golić u kojem od nje ultimativno zahtjeva da Vlada Srpske prihvati ponudu američke kompanije ‘Alu hem’ za preuzimanje ‘Alumine’. Vukanović otvoreno postavlja pitanje zašto Vlada ne želi da privuče renomiranu američku kompaniju„, naveo je Elek.

On je rekao da je Vukanović lobista američke kompanije „Alu hem“ i da je zbog toga želio da sruši priču o „Alumini“.

„Pošteno bi bilo da je Vukanović rekao ljudima koje je pozvao na proteste ispred ‘Alumine’ da pravi proteste ne da sačuva ‘Aluminu’, nego da on gura ‘Alu hem’ da kupi ‘Aluminu’. Isto tako, Vukanović je imao svog gazdu za koga je radio da spriječi Vladu Srpske da kupi HE ‘Mrsovo'“, naglasio je Elek.

On je rekao da se Vukanović nalazio u Herceg Novom sa tajkunom bliskom Milu Đukanoviću i tajkunom iz Srbije koji zastupa njemačku kompaniju i lično im obećao da će napraviti haos u Trebinju i spriječiti kupovinu te hidroelektrane od Vlade Srpske.

„Mrsovo je najbolji projekat Vlade Srpske i čestitam svim ljudima koji učestvuju u tom projektu. Za ukupno 96,4 miliona evra puštamo elektranu koja godišnje proizvede 140,6 gigavat sati električne energije.

Vukanović  je odgovarajući na Elekova pitanja tokom rasprave nekoliko puta izbjegao da odgovori čime se bavi preduzeće Alumina, ali je na ostala pitanja i upadice revnosno odgovarao, pa se dalo zaključiti da narodni poslanik ne zna odgovor.
Ipak, ispravio se nepun sat nakon emisije, kada je to u pisanoj formi odgovorio na svom blogu.

Nebojša Vukanović je u nekoliko navrata tokom emisije naglašavao da je aktuelna vlast  korumpirana, da projekti koji se rade služe „pranju novca“, i da su na čelu države lopovi.

Elek je odgovarajući istakao  da su Vukanoviću svi lopovi osim Bakira Izetbegovića i upitao kada je napisao nešto loše o Bakiru. „Vukanoviću je lopov Кaradžić, Mladić, njihova djeca, svi su lopovi samo nije Bakir Izetbegović koji je blokirao izgradnju hidroelektrana u Republici Srpskoj i aerodroma u Trebinju“, naglasio je Elek.

On je upitao Vukanovića zašto ne smije tu, u Trebinju da kaže ko blokira izgradnju aerodroma u tom gradu i zašto se boji jasno reći: „Aerodrom u Trebinju blokira SDA“, pa da se svi zajedno borimo protiv toga.

Hercegovina press

error: Zabranjeno je kopiranje!