Dubrovnik: Roditelji podstakli djecu da unište srpske tablice

17.03.2019.     Vijesti

U dubrovačkom naselju Nova Mokošica nekoliko maloljetnika oštetilo je registarske oznake tri automobila iz Srbije, jer su im roditelji rekli kako je riječ o „zločestim autima“, pišu dubrovački mediji.
Oštećene su beogradske i somborske registarske oznake, koje su prethodno skinute sa parkiranih vozila, o čemu je upoznata i policija, ali, za sada, nema zvanične reakcije i informacije da li su roditelji ovih maloljetnika pozvani na ispitivanje u policiju.

Mediji u Dubrovniku pišu da su registarske oznake oštetila djeca, ali da se ne može sa sigurnošću govoriti da li su ih ona i skinula sa vozila.

„Kada im je jedna osoba prišla i pitala ih zbog čega to rade, maloljetnici su odgovorili kako im je `tata rekao da su to zločesti auti`“, navode mediji.

Dubrovčani na društvenim mrežama i u komentarima na lokalnim portalima osuđuju ovakvo ponašanje maloljetnika i njihovih roditelja.

Na području Dubrovnika i ranije su nepoznati počinioci ekserima oštetili vozila sa srpskim registarskim oznakama, te na njih lijepili naljepnice različitog sadržaja.

Srna