Drašković upitio otvoreno pismo radnicima IAT-a

05.01.2022.     Vijesti

Predsjednik Poslovnog sistema Swisslion, Rodoljub Drašković  uputio je zaposlenima koncerna i građanima  Hercegovine čestitku povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika i odgovorio na pismo sindikata SL IAT koje prenosimo u cjelosti.

Rodoljub Draskovic
Poštovana gospodo,

Iza nas su duge godine u koje smo ulagali nadljudske napore da sačuvamo i zaštitimo IAT, njegovu djelatnost, status zaposlenih, socijalno zbrinjavanje zaposlenih i kapital preduzeća.

Za svih ovih 15 godina, ulagao sam ogroman napor da sa Vladom Republike Srpske dođemo do trajne finansijske konsolidacije i riješimo status IAT- a . 
Postoje dokumenti da smo potpisivali Protokole, donosili Zaključke, preuzimali obaveze…
Ja sam izvršavao sve preuzete obaveze, a oni me lagali, ucjenjivali, opstruirali…                                                                                                                                                                             U  kontinuitetu svih ovih 15 godina, mene lično su proglašavalinajvećim poreskim dužnikom.

Dužnik bez duga!!!

Cilj im je bio da skrnave moje poslovno i ljudsko dostojanstvo.

Svih ovih godina obećavali su, da će izvršiti svoje obaveze, otpisati dugove IAT-a za period prije privatizacije, otpisati poreze u skladu sa zakonskim odredbama, skinuti hipoteke sa imovine IAT-a, ZATVORITI Ugovor o privatizaciji.

Obećanja luda radovanja!                                                    

Moja lična odluka jeste, da sa njima storniram bilo kakve dogovore, jer ne prihvatam njihova lažna obećanja, manipulacije, podvale i ucjene. Do današnjeg dana IAT su držali kao taoca, radi ostvarivanja svojih ciljeva. Da li su stručno nesposobni ili ortodoksne birokrate koji ne znaju da ponude rješenje  za zatvaranje Ugovora o privatizaciji jedinog privrednog društva  uspješne privatizacije?

Sa pravom se žalite na uslove rada! Svu imovinu IAT-a drže pod hipotekom, što nas čini nemoćnim da investiramo u razvoj IAT-a. Da je drugačije, imali biste iste uslove kao što imaju zaposleni u prehrambenoj industriji.

Vaše stavove podržavam! Tražim da ostanete jedinstveni do ostvarenja definisanih ciljeva, za koje sam se sam borio punih 15 godina.    

Ove praznike  koristio sam za pripremu Ugovora o finansijskoj konsolidaciji kroz reorganizaciju IAT-a i zatvaranja Ugovora o privatizaciji. O prijedlogu Ugovora Vi ćete biti obavješteni i cijela javnost.  Ukoliko ne prihvate i ne potpišu Ugovor, zna se šta nam je činiti!!!          

Sudbinu IAT-a ne smijemo nikom prepustiti. Oni su dokazali za poslednjih 25 godina, da sve sa čim oni upravljaju u privredi Republike Srpske vode u ponor.

Ako ne možemo legalnim i legitimnim putem zaštititi IAT od vladajućeg režima RS, moramo biti spremni i na druge mjere i metode.

Svih ovih dugih godina pravna Država ne funkcioniše, jer su na sceni otuđeni politički centri moći.  

Mi nemamo alternativu, činićemo dobra djela, koja smo i do sadčinili!

ŽELIM VAM SREĆNE NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE!

POZDRAVLJAM VAS!


RODOLJUB DRAŠKOVIĆ

error: Zabranjeno je kopiranje!