Dom zdravlja Trebinje spreman za vakcinaciju

23.02.2021.     Vijesti

Medicinski radnici Doma zdravlja Trebinje danas su bili u Banjaluci na obuci  za vakcinaciju protiv korona virusa, potvrdila je direktor Doma zdravlja Trebinje Branka Drašković.

Ona je istakla je da su obučena  dva tima , jedan iz Porodične medicine i tim Higijensko-epidemiološke službe.

Epidemiolog  Jelena Durić koja je bila na obuci je rekla da su zdravstveni radnici ovog doma zdravlja spremni za vakcinaciju  i da sa nestrpljenjem očekuju njen početak, te da je postoji i određeno interesovanje građana za vakcinaciju.

Direktor Instituta za javno zdravlje Branislav Zeljković  je istakao da se početak masovne vakcinacije u Srpsloj očekuje kada stigne veća količina vakcina, te da će prioritet imati zdravstveni radnici, osobe u domovima za stare i osobe sa hroničnim oboljenjima, a nakon njih druge grupe, kao što su radnici u prosvjeti i Ministarstvu unutrašnjih poslova, Republičkoj upravi civilne zaštite, novinari, snimatelji i drugi.

Кada je riječ i prijavi za vakcinaciju, u narednih 15 ili 20 dana ćemo prilagoditi aplikaciju za prijavljivanje koju ima Srbija, kako bi naši građani mogli da se prijave putem interneta, ali će to moći da učine i putem telefona, rekao je Zeljković.

On je rekao da je dobavljač obavezan da određenu količinu vakcine isporuči do kraja februara, te da očekuje da će to biti 27. ili 28. februara. Zeljković je naveo da je do sada u Republici Srpskoj vakcinu „sputnjik ve“ primilo 935 zdravstvenih radnika, dok je više od 1.400 zdravstvenih radnika iz Srpske vakcinisano u Srbiji.

 

Hercegovina press

 

error: Zabranjeno je kopiranje!