Dobra vijest za radnike energetskog sektora: Od prvog januara plate veće za 7 posto

22.12.2021.     Energetika

Plate radnika „Elektroprivrede Republike Srpske“ od 1. januara iduće godine biće veće za sedam odsto, nakon što je dogovoreno da cijena rada na nivou holdinga bude povećana sa 140 na 150 maraka, saznaje CAPITAL.

plate

Taj dogovor postignut je na kolegiju direktora ERS i predstavnika sindikata.

Predsjednik Konfederacije sindikata RS i Sindikalne organizacije RiTE „Gacko“ Željko Tepavčević potvrdio je za Capital  da je juče održan sastanak na kojem je dogovoreno da budu povećane plate svim zaposlenima u ERS.

„Cijena rada u ERS nije povećana 13 godina. Mi smo tražili da ona bude 160 KM, ali za poslodavca je to bilo neprihvatljivo i dogovoreno je da ona bude 150. Sva zavisna preduzeća su zadužena da naprave računicu i poslovni plan za iduću godinu sa cijenom od 150 KM“, kazao je Tepavčević.

Iako su tražili povećanje cijene rada sa 140 na 160 KM, sindikalci su zadovoljni i sa ovim povećanjem.

„Mi smo i prethodnih godina tražili to povećanje i dobijali obećanja koja nisu ispunjena. Troškovi života u ovih 13 godina su značajno povećani i u ovom trenutku možemo da kažemo da je 150 KM neka korektna cijena“, rekao je on.

Dodao je i da uprave i sidnikati pojedinih zavisnih preduzeća treba da dogovore i da vrednuju malo bolje radna mjesta na kojima su otežani uslovi rada.

 

error: Zabranjeno je kopiranje!