Do kraja aprila nova parking mjesta u Trebinju

28.03.2018.     Vijesti

Do kraja aprila trebalo bi da bude završeno proširenje prostora za parkiranje u blizini Gradske kapele u Trebinju. Potreba za rješavanjem i uređenjem jedne od problematičnih saobraćajnih tačaka u Gradu, prepoznata je prošle godine, a projekat, iz kategorije kapitalnih, finansira se iz gradskog budžeta.

Proširenjem parking prostora, na platou Gradske kapele, dobiće se oko osamdeset novih parking-mjesta.

Iskop materijala počeo je prije petnaestak dana, a riječ je o projektu, koji će biti realizovan u dvije faze.

Prvu, koja je u toku, finansira Grad Trebinje.

„Time ćemo omogućiti lakši prilaz građanima, smanjićemo saobraćajne gužve i problem parkiranja, koji je ovdje bio evidentan“, ističe Marko Rikalo, načelnik odjeljenja za prostorno uređenje u Trebinju.

S obzirom na to da je riječ o zemljištu u vlasništvu Grada, širi prostor izvan uređenog platoa biće očišćen i djelimično kultivisan.

„Kosine će biti uređene, gornji dio će biti nasut zemljom i poravnjen i zatravnjen, a kamen koji visi biće očišćen“, pojašnjava Tomo Vučinić ispred nadzornog organa radova.

Projekat za izgradnju treće saobraćajne trake, potvrdili su iz nadležnog gradskog odjeljenja, urađen je i aplicirano je prema Vladi Republike Srpske.

„Nadamo se da ćemo do sezone odmora imati odgovor od Vlade hoće li se i kada graditi. Nadamo se pozitivnom odgovoru, jer se ne radi o nekom velikom iznosu projektne vrijednosti“, rekao je Marko Rikalo, načelnik odjeljenja za prostorno uređenje u Trebinju.

Vrijednost radova, iz prve faze, veća je od 80.000 KM. Izvođač radova, preuzeće Hercegovinaputevi, sav posao trebalo bi da završi u drugoj polovini aprila.

Izvor: Rtrs