Detalji stravičnog zločina u Mostaru

02.02.2019.     Vijesti
Sinoćnje ubistvo na zatvorenom kopu rudnika Vihovići u kojem su i žrtva i počinilac maloljetne osobe glavna su tema razgovora u Mostaru. Kako piše Klix, stradao je maloljetni D.V., a ubistvo je počinio J.DŽ., oba iz Mostara.

Incident s fatalnim posljedicama desio se u petak večer oko 19:30. Maloljetni ubica nakon izvršenog djela predao se mostarskoj policiji, a patrola PU Mostar na zatvorenom rudarskom kopu na Vihovićima, iznad Mostara zatekla je drugog maloljetnika u automobilu „hjundai“.

Žrtva je pronađena s više prostrijelih rana nanesenih vatrenim oružjem. Pored ubijenog nađena je automatska puška kojom je ubistvo izvršeno, a još uvijek nema tačnih informacija o motivima ovog teškog krivičnog djela. Spekuliše se da su ubica i žrtva bili prijatelji, a da je evenutalni motiv dug.

Dežurna tužilac se nakon uviđaja na mjestu zločina udaljila bez izjava okupljenim medijima, ali portparol MUP-a Hercegovačko-nertvanskog kantona Ljudevit Marić kazao kako je naložena obdukcija tijela ubijenog te dalje istražne radnje.

Kako Avaz.ba nezvanično saznaje, ubica (J. Dž) koji se predao policiji je navodno sin Mladena Džidića.

Mladen Džidić donedavno se nalazio na odsluženju kazne za ubistvo, ali se nije vratio u zatvor nakon dopusta pa je za njim raspisana potjernica.

Foto: Avaz