Davidović: Trebinje uspješno sprovodi projekte demografske i populacione politike

27.03.2019.     Vijesti

Lokalne zajednice moraju se s određenim mjerama aktivno uključiti u poboljšanje demografske slike u Republici Srpskoj, kao što je to učinilo Trebinje koje uspješno sprovodi niz projekata u oblasti demografske i populacione politike, rekla je danas u Trebinju ministar porodice, omladine i sporta Srpske Sonja Davidović.

ТРЕБИЊЕ, 27. МАРТА /СРНА/ – Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић на састанку са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, Davidovićeva je istakla da je ova lokalna zajednica izuzetno važna sa više aspekata, posebno što se u okviru redovnih aktivnosti resornog ministarstva u njoj organizuju dva izuzetno značajna projekta „LJetna škola sporta“ i „Susreti mladih“.

„Željeli smo, kada je u pitanju projekat `LJetna škola sporta`, da mladim sportistima ponudimo najbolje uslove za obavljanje priprema, a Trebinje je svakako najbolji izbor“, rekla je Davidovićeva.

Ona je istakla zadovoljstvo što se uspjšeno organizuju i „Susreti mladih“ gdje omladina iz Srpske zajedno sa vršnjacima iz Srbije razmjenjuje mišljenja i sprovodi različite aktivnosti tokom druženja.

Davidovićeva je zahvalila gradonačelniku na iskazanoj želji da se aktivno uključi u sve aktivnosti na dobrobit mladih i izrazila nadu da će u narednom periodu ova lokalna zajednica i resorno ministarstvo raditi na još nekim zajedničkim projektima.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da grad Trebinje radi dosta projekata koje će podržati i Ministarstvo porodice, omladine i sporta i u narednom periodu.

„Zaključili smo da zajedničkim radom možemo dosta više da uradimo po svim pitanjima“, rekao je Ćurić i dodao da će u narednom periodu u fokusu biti projekti u vezi sa omladinom koja je budućnost svakog društva.

Ćurić je podsjetio na mnogobrojne projekte koje grad Trebinje sprovodi u proteklo vrijeme, a odnose se na izdvajanja za vantjelesnu oplodnju, pomoć školarcima sa sela, mladim bračnim parovima, studentima, roditeljima sa četvoro i više djece.

Srna