Cvijanović: Višković mandatar za sastav nove Vlade – formiraju se nova ministarstva

20.11.2018.     Vijesti

Radovan Višković je mandatar za sastav nove Vlade, potvrdila je danas predsjednik Republike Srpske  Željka Cvijanović.

„Ovo je važan momenat i vjerujem da će gospodin  Višković  veoma brzo sastaviti novu Vladu i da ćemo nastaviti zajedno da radimo za Republiku Srpsku“, kazala je Cvijanovićeva.

Ona kaže da Višković može da krene u konsultacije sa političkim i socijalnim partnerima i da od njega očekuje predan rad i  nastavak  kontinuiteta odgovorne i ozbiljne politike.

Višković je dugogodišnji funkcioner SNSD – a, a prethodne četiri godine bio je šef poslaničkog kluba SNSD – a.

„Zahvaljujem stranci i predsjedniku SNSD – a što su prepoznali moj rad i ukazali mi povjerenje, ali sam svjestan da ovo nije samo privilegija već jedna velika obaveza i odgovornost i da se od mene očekuje da nastavim sve ono što je Vlada predsjednice Cvijanović započela“, rekao je Višković.

Prioritet nove Vlade biće povećanje zaposlenosti i porast plata kazao je mandatar i dodao da će poseban akcenat biti na razvoju realnog sektora. Prije formiranja Vlade biće  izmjenjen i dio zakonske regulative  koji se tiče određenih ministarstava. Biće ukinuto Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, a Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva se razdvaja na dva, Ministarstvo privrede i Ministarstvo  energetike i rudarstva.

„Ministarstvo privrede posvetiće se realnom sektoru i privrednim dešavanjima jer samo ekonomski jaka Republika Srpska može biti zaštićena i od svih onih koji pokušavaju da joj oduzmu  dio integriteta i legitimiteta i na realni sektor će biti obraćena posebna pažnja“, kazao je Višković.

Takođe, bitće reformisano i Ministarstvo nauke i tehnologije, koje će imati veći značaj i ići će u korak sa informatičkim tehnologijama i novim naučnim dostignućima.

Hercegovina press