Cvijanović nakon sastanka: Republika Srpska ide krupnim koracima naprijed

18.03.2019.     Vijesti
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović održala je sastanak sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednikom i potpredsjednicima Vlade Srpske Radovanom Viškovićem, Antonom Kasipovićem i Srebrenkom Golić, te predsjednicima parlamentarnih stranaka koje čine većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Tema sastanka bila je prvih 100 dana Vlade Radovana Viškovića, a u Palati predsjednika su prisutni lideri DNS-a, DEMOS-a, Socijalističke partije i Ujedinjene Srpske.

Na sastanku je razgovarano o radu Vlade, aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji i formiranju vlasti na nivou BiH. Predsjednik RS Željka Cvijanović rekla je nakon sastanka da je razgovarano o bitnim pitanjima za RS, o mnogim projektima koji su važni za Srpsku.

„Važno je da se okupimo i zadovoljna sam zajedničkim radom. Idemo u susret 100 dana Vlade. Do sada smo imali povećanje plata zaposlenih u obrazovanju i kulturi sa visokom stručnom spremom i zaposlenih u MUP-u Srpske sa srednjom stručnom spremom, kao i povećanje penzija“,  rekla je Željka Cvijanović.

Nova Vlada, uz ostale institucije, ostaje opredijeljenja da se radi na demografskom jačanju RS.

„Uz Vladu će se to raditi i kroz projekat koji sam pokrenula kao predsjednik RS“, kaže Cvijanović.

„Važna katergorija je i rad na povećanju plata, uz dogovor sa koalicionim partnerima radiće se i na tom pitanju“, kaže predsjednik RS.

Predsjednik RS rekla je, u obraćanju nakon sastanka, da Republika Srpska ide krupnim koracima naprijed i da je fokus vlasti na jačanju privrede i povećanju broja zaposlenih.

Ništa od važnih zakona koji smo predvidjeli, ništa nije ostalo neučinjeno, kaže Cvijanović.

„Opredjeljeni smo a saradnju sa svima, na nivou BiH rad na formiranju Savjeta ministara BiH“, kaže predsjednik RS.

„Realizovano ono što smo predvidjeli, na prvom mjestu politička stabilnost RS koja je najvažnija i bez koje nema ništa drugo“, navela jer predsjednik RS.

Navela je da nije bilo razgovora o nikakvim kadrovskim rješenjima.

„Njima ćemo se baviti na nekim drugim sastancima“,kaže Cvijanović.

ATV