Ćuzulan: Hercegovački odbori SDS traže da se stavi tačka na priču o koaliciji s SNSD – om

08.03.2019.     Vijesti

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Dragan Ćuzulan rekao je da je zahtjev svih odbora partije iz Hercegovine da na prvoj sjednici Glavnog odbora ove stranke bude stavljena tačka na priču o koaliciji sa SNSD-om.

„To je jednoglasan zaljučak i zahtjev svih odbora iz Izborne jedinice devet“,  naveo je Đuzulan u pisanoj izjavi.

On je istakao da treba staviti tačku na sve spekulacije o toj temi, kao i na prazne političke floskule o takozvanom srpskom bloku, jer za građane ovo i nisu ključna pitanja.

„Ovi politički spinovi potpuno skreću pažnju sa stvarnih problema građana, opšte dekadencije, pada životnog standarda i demografske katastrofe koja se dešava na svim stranama“,  ukazao je Ćuzulan.

On je napominje da je SDS usvojio platformu za razgovore sa svim strankama i rekao da je otvoren i za razgovor sa SNSD-om, a da će se o konačnom stavu o učešću u vlasti na nivou BiH izjasniti Glavni odbor SDS-.

„U međuvremenu nije stigao nijedan ozbiljan poziv za razgovor, a ranije loše političko iskustvo saradnje sa SNSD-om dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti „, rekao je Ćuzulan, dodajući da i ova pozicija SDS-a samo zbunjuje članstvo i građane.

Ćuzulan tvrdi da uslovljavanja iz SDA za formiranje Savjeta ministara koja se tiču usvajanja godišnjeg plana MAP-a i ulaska u NATO predstavljaju “vatru koju je zapalio Milorad Dodik, jer su on i njegovi ljudi ranije donosili sve odluke koje vode ka NATO”.

Srpska info