ĆURIĆ: Vukanović priča besmislice – Novac za FK Leotar izdvojen u skladu sa zakonom

08.12.2021.     Vijesti

 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je danas da je novac na račun Fudbalskog kluba „Leotar“ prebačen na zakonit način, a da su tumačenja i unaprijed napisane presude narodnog poslanika Nebojše Vukanovića još jedan način da na sebe skrene pažnju.

Ćurić je istakao da je ispoštovana cjelokupna procedura, a da je na nadležnim organima da utvrde da li je to tako, navodeći da ga niko od nadležnih organa gonjenja nije pozvao da da izjavu povodom, kako je rekao, Vukanovićevih besmislenih tvrdnji i loših namjera.

Kao gradonačelnik imam ovlaštenja da realociram sredstva iz gradskog budžeta sa konta jednog na konto drugog odjeljenja u iznosu do pet odsto. To sam i učinio. S tim da u ovom slučaju nijedan sportski kolektiv nije dobio manje novca, jer radimo domaćinski i ostvarujemo znatno veće prihode veće od plana, koji trenutno iznose oko 1.200.000 KM više od predviđenih budžetom za 2021″, naveo je Ćurić.

On je pojasnio da je realokacija sredstava u okviru gradskog budžeta bila jedina moguća opcija u tom trenutku, te da su, napomenuo je, ispoštovane sve zakonom predviđene procedure.

Da smo se tada odlučili da idemo na rebalans – trebalo bi nam mjeseca dana, a za rješavanje ‘Leotarovog’ problema bilo je na raspolaganju tek petnaestak dana. Sastali smo se u Gradskoj upravi, razmotrili sve moguće opcije i na kraju donijeli odluku da idemo sa realokacijom“, pojasnio je Ćurić.

On je dodao da Grad izdvaja značajna sredstva za sport, jer želi da ima predstavnike u premijeligaškom takmičenju, ali i da se roditelji brojne djece odluče da svoje mališane upišu u neki od sportova.

Ali imate i one kojima ni to ne odgovara, žele da kažu da je sve crno i nikakvo pa onda rade ovo što rade. Uz to se još i predstavljaju kao zaštitnici sporta, da o njemu tobože brinu. Evo kako brinu, posebno o najstarijem Trebinjcu koji se poslije nekoliko godina takmičenja vratio gdje mu je i mjesto u najviši rang“, dodao je Ćurić.

Prema Ćurićevim riječima, Grad Trebinje izdvaja značajna sredstva i za izgradnju sportske infrastrukture, zbog čega je Trebinje primjer mnogima u regionu.

Ako su sposobni neka dođu i preuzmu da vode Fudbalski klub ‘Leotar’, neka nađu kompaniju koja će, kako su rekli izgraditi reflektore na stadionu u Policama za 200.000 KM. I ranije sam ih pozivao. Jaki su na riječima, a kad treba nešto da se uradi nema ih nigdje“, naveo je Ćurić.

Predsjednik Sportskog društva „Leotar“ Boban Brnjoš kazao je da je Grad i ove godine podržao sve sportske kolektive, te da je FK „Leotar“ bila neophodna hitna pomoć, kako bi obezbijedio nastup u Premijer ligi.

On se zahvalio Ćuriću i Gradskoj upravi na razumijevanju.

I predstavnici ostalih klubova premijerligaša (KK „Leotar“, RK „Leotar“, ŽKK „Leotar“) potvrdili su da sredstva koja su planirana za njihove klubove u grantu za sport nisu umanjivana, što im je omogućilo da nesmetano funkcionišu.

Narodni poslanik Nebojša  Vukanović rekao je danas da je dao izjavu u trebinjskoj policiji povodom prijave koju je podnio sredinom jula ove godine, zbog, kako je rekao, nenamjenskog trošenja novca iz budžeta za izmirenja duga i deblokadu računa FK „Leotar“.

Vukanović je kazao da je riječ o zloupotrebi polažaja, što je demantovano iz Gradske uprave.

error: Zabranjeno je kopiranje!