Do kraja marta biće  formirani svi opštinski i gradski odbori  Demokratskog narodnog saveza DEMOS,  širom Republike Srpske istakao je danas u Trebinju predsjednik ove partije  Nedeljko Čubrilović.

demos trebinje (1).jpg

Čubrilović je naveo da mu je zadovoljstvo što je predsjednik inicijativnog odbora u Trebinju Slobodan Šaraba, čovjek sa velikim političkim i životnim iskustvom od koga se  očekuju  veliki rezultati  i uspjeh u Trebinju i Hercegovini

Prema njegovim riječima, DEMOS je stranka koja će praviti sistem, a ne lidera.

„Sada kada se govori o politici uvijek se prvo sjete imena lidera, pa tek onda naziva stranke. Ovdje će sistem da funkcioniše i neće ništa da zavisi od pojedinaca“, kategoričan je Čubrilović.

On je poručio da će DEMOS na predstojećim februarskim izborima dati punu podršku kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Mirku Ćuriću, vjerujući da će i nakon velike pobjede imati dobru saradnju.

demos trebinje (2).jpg

Predsjednik inicijativnog odbora Slobodan Šaraba kazao je da će u Trebinju gradski odbor biti formiran u drugoj polovni marta.

„Mi ćemo biti politička stranka koja će se baviti politikom i  nećemo dozvoliti da politika prolazi pored nas. Ovdje u Trebinju nema opozicije, a pozicija je oličena u jednoj stranci. Naš cilj  je da budemo dio vladajuće većine, ali ćemo imati svoj stav“, rekao je Šaraba.

On je najavio da će u trebinjskoj skupštini imati odbornike, navodeći da razgovaraju sa nezavisnim odbornicima.

Ipak, već je izvjesno da će dva odbornika iz redova opozicije  preći u DEMOS čime će ova stranka postati parlamentarna u Trebinju.

Nezvanično, spekuliše se sa imenima Dušana Kovača  i Zdravka Kašikovića iz PDP koji je u skupštinske klupe ušao nakon odlaska Ljubiše Krunića u poslaničke.

Hercegovina press