Čubrilović: Trebinje postaje primjer lokalne zajednice u RS

18.01.2019.     Vijesti

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović reakao je danas u Trebinju da je ponosan na ovaj grad jer je posato primjer svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

Čubrilović je u odvojenim sastancima razgovarao sa  zamjenikom gradonačelnika Mirkom Ćurićem i generalnim direktorom Elektroprivrede RS Lukom Petrovićem, nakon čega je izjavio da Trebinje iz dana u dan postaje sve atraktivnije mjesto ne samo za život građana već i za investiranje.

“Raduje me što trebinjska vlast ima viziju kako da unaprijedi život građana i stvori bolje uslove za investitore, zbog čega ovaj grad ima ocjenu povoljnog privrednog ambijenta”, naveo je Ćubrilović.

cubrilovic petrovic curic (2).jpg

On je rukovodstvu grada poželio da u 2019. godini nastavi uzlaznom putanjom i sa realizacijom svih značajnih kako socijalnih, tako i infrastrukturnih projekata.

 

“Trebinje je jedno vrijeme bilo opterećeno sa velikim brojem zaposlenih u Gradskoj upravi, ali se to rješava na kvalitetan način kako ljubi ne bi ostali bez posla”, rekao je Čubrilović.

Ćurić je kazao da je Čubrilovića upoznao sa realizovanim ciljevima u 2018. godini, kao i sa planovima za ovu godinu, ističući da je zajednički zaključak da je realizovano više značajnih projekata i da je Trebinje postalo primjer lokalne zajednice u Republici Srpskoj.

 

“Mnogo nam znači što imamo punu podršku republičkih institucija u rješavanju određenih problema, ali i predstavljanju dobre prakse koju sprovodimo u našem gradu”, rekao je Ćurić.

Nakon sastanka u Elektroprivredi sa generalnim direktorom ovog preduzeća Petrovićem, istaknuto je da  najznačajnije javno preduzeće u Republici Srpskoj u ovoj godini započinje čitav niz reformi koje će omogućiti bolje, sigurnije i uspješnije poslovanje cijelog sistema.

Hercegovina press