“Bonitet izvrsnosti” za izuzetne rezultate poslovanja

05.03.2019.     Vijesti

Analitička kuća “Bisnode” dodijelila je preduzeću “Elektrohercegovina” iz Trebinja serifikat “bonitet izvrsnosti” za izuzetne rezultate poslovanja i dobre projekcije poslovanja u budućem periodu.

Izvršni direktor za ekonomska pitanja ovog preduzeća Slavko Dangubić rekao je Srni da je “Bisnode” sproveo analizu rezultata poslovanja za posljednje tri godine, čime je “Elektrohercegovinu” identifikovao kao preduzeće koje predstavlja poželjnog partnera za saradnju u budućem periodu.

“Ovaj sertifikat je rezultat rada uprave i svih radnika `Elektrohercegovine` i predstavlja još jednu potvrdu da su mjere i aktivnosti koje ovo preduzeće preduzima ispravne i da daju željene efekte”, istakao je Dangubić.

On je naveo da su u proteklom periodu preduzeli cijeli niz mjera kojima se postižu uštede na svim nivoima poslovanja, unapređuje naplata potraživanja u svim kategorijama potrošača i obezbjeđuje likvidno i kontinuirano poslovanje ovog preduzeća.

“Osim ovoga, na `bonitet izvrsnosti` uticalo je kontinuirano smanjenje gubitaka na distributivnoj mreži, što je doprinijelo manjem angažovanju novčanih sredstava za preuzetu električnu energiju, dok je stalna likvidnost preduzeća ostvarena vlastitim sredstvima bez kreditnog zaduživanja”, pojasnio je Dangubić.

Prema njegovim riječima, “Elektrohercegovina” izmuruje sve obaveze prema radnicima koje su predviđene kolektivnim ugovorom, kao i sve obaveze prema dobavljačima, a pritom ne trpe investicije i tekuće održavanje distributivne mreže.

“Ponosni smo na ovo priznanje, koje je rezultat profesionalnog i stručnog angažovanja svih ljudskih resursa našeg preduzeća”, naveo je Dangubić.

“Elektrohercegovina” je jedno od zavisnih preduzeća u sistemu “Elektroprivrede Republike Srpske” koje, prema finansijskim izvještajima dostupnim na Banjalučkoj berzi, iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate poslovanja.

Sertifikat “bonitet izvrsnosti” na međunarodnom nivou dodjeljuje analitička kuća “Bisnode”, čije sjedište je u Švedskoj.

SRNA