Bilećka skupština usvojila budžet za 2019. godinu u iznosu od 10,5 mil KM

28.03.2019.     Vijesti

Skupština opštine Bileća usvojila je danas budžet za ovu godinu u iznosu 10.542.000 KM, što je pet odsto manje u odnosu na prošlogodišnji koji je iznosio 11.131.880 KM.


U odnosu na Nacrt budžeta koji je za 260.000 maraka manji, prihvaćeni su amandmani i vladajuće većine i opozicije, pa je, između ostalih, grant za studentske stipendije povećan sa 35.000 KM na 50.000 KM. Bilećki Dom zdravlja dobio je grant od 50.000 KM, a izdvajanja za sport povećana sa 80.000 na 100.000 KM.

Opozicioni odbornik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Dragan Babić smatra da su prihodi opštine za ovu godinu, prevashodno oni koji se ostvaruju od naknade za potopljeno zemljište, upitni.

Babić je istakao i da su velika izdvajanja za lične prihode koja su predviđena Prijedlogom budžeta opštine.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Bileća LJubo Vuković rekao je da su uvaženi amandmani na Nacrt budžeta i opozicionih, ali i odbornika aktuelne skupštinske većine.

“Prihvatili smo neke prijedloge i opozicije i vlasti. Klub odbornika SNSD-a zajedno sa koalicionim partnerima je predložio neke amandmane na Nacrt budžeta, to je načelnik prihvatio. Prihvatili smo i prijedloge opozicije, a naše amandmane je podržala i opozicija”, rekao je Vuković.

Na sjednici Skupštine opštine najviše diskusije izazvala je tačka koja se ticala informacije o projektu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže.

Bilećki odbornici danas su izrazili nezadovoljstvo dinamikom izvođenja radova i bili jedinstveni u stavu da je taj projekat potrebno što prije završiti.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u opštini Bileća Radenko Popara rekao je da je rok za završetak radova bio 5. oktobar prošle godine, međutim zbog nepredviđenih okolnosti izvođač radova nije uspio da završi projekat, pa je taj rok produžen do 5. maja ove godine.

On je najavio da bi do početka juna trebalo da bude asfaltirana glavna ulica u Bileći.

Vuković je istakao da bi uskoro građani Bileće trebalo da dobiju potpuno rekonstruisanu glavnu ulicu.

“Biće urađena glavna ulica u dužini oko 1.200 metara. Ulica će biti kompletno asfaltirana, trotoari će biti popravljeni, uradiće se nova rasvjeta, tako da građani Bileće mogu normalno da šetaju ovom ulicom”, rekao je Vuković.

Srna