Bilećani ne odustaju- osmi dan štrajka u Domu zdravlja

22.08.2017.     Vijesti

Dom zdravlja u Bileći skoro prazan. Shvatili su Bilećani da tamo nemaju šta da traže. Recepte ili uputnicu niko im neće napisati ili nalaze izvaditi.

Štrajkuje se već osmi dan. Građani medicinare donekle razumiju, kažu bez plate niko neće da radi.

Prije osam dana, bilećki zdravstveni radnici imali su jasne zahtjeve. Osim jedne plate do danas im ništa nije ispunjeno. Ipak, od sutra počinju da rade nakon novih obećanja opštinskih vlasti.

“Došli smo do nekih solucija da krenemo u oporavak i da nam pomognu i ministarstvo i skupština opštine. Mi smo voljni da završimo ovaj štrajk”, rekao je ljekar u Domu zdravlja Bileća Tomislav Radmilović.

“Pa nadamo se obećanjima. Mi smo ovaj put popustili, pa ćemo da vidimo. Ako se ne ispune obećanja mi idemo ponovo u isti štrajk”, rekla je predsjednik Sindikata Doma zdravlja u Bileći Marina Bošnjak.

Kamen sa srca pao je Miljanu Aleksiću. Shvatio je da bez zdravstvene ustanove Bileća ne može. Zato će krajem mjeseca pokucati kod ministra. Da dom zdravlja ozdravi trebaće najmanje dvije godine, procjenjuje načelnik.

“Opština će se potruditi da im jednu platu isplati. Ići ćemo malo i kod ministra dako i on nešto pomogne. Izabrćemo na prvoj sjednici Skupštine novoga direktora, napravićemo neki sanacioni plan, moramo nešto da napravimo da funkcioniše koliko toliko. Biće teško”, rekao je načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić.

Kome je teže nije lako procjeniti, medicinarima ili građanima. Radnicima Doma zdravlja u Bileći kasne dvije i po plate, a doprinosi im nisu uplaćivani godinama pa se ni sami ne mogu da se liječe. Duguje se na sve strane, pa su u minusu skoro četiri miliona maraka.

Izvor: Atv