Bilećani na „Bazaru za Minju“ skupili 5.895 KM

22.11.2020.     Vijesti

Organizacija „Humanitarni bazar Republike Srpske“ održala je danas u Bileći „Humanitarni bazar – za Minju“ na kome je sakupljeno 5.895 KM, a novac će biti uplaćen na račun za liječenje djevojčice Minje Matić iz Kragujevca.

Organizator humanitarnog bazara Sanja Salatić rekla je Srni da je pred građane izložena raznolika ponuda, a da su cijene proizvoda simbolične.

Organizovali smo djecu iz vrtića koji su uradili svoje crteže, manje radove, imamo različite kupone kozmetičkih i frizerskih salona sa različitim uslugama, prirodna kozmetika, ručni radovi, čajevi, domaća rakija. Svako može da nađe za sebe ponešto“, navela je Salatićeva.

Ona je navela da je zadovoljna odzivom Bilećana, budući da se od prve objave na društvenoj mreži Fejsbuk javio veliki broj ljudi koji su ponudili podršku i pomoć da bi se prikupilo što više novca.

Bilećani su na ovaj način svojim prilozima postali dio akcije prikupljanja sredstava za djevočicu Minju Matić iz Kragujevca, koja boluje od najtežeg oblika spinalne atrofije mišića tipa jedan.

Lijek za bolest postoji, ali u SAD, a za njega treba izdvojiti 2,4 miliona dolara.

Akciju prikupljanja sredstava pokrenula je Humanitarna organizacija „Budi human – Aleksandar Šapić“, a trenutno je aktivan i „M:tel“ humanitarni broj 1433.

Humanitarni bazar za Minju nastavlja svoje putovanje po Republici Srpskoj i jedan od narednih biće održan 28. novembra u Trebinju.

Srna

error: Zabranjeno je kopiranje!