Bileća: Protesti zabranjeni, opozicija tvrdi – opština nije likvidna!

31.03.2017.     Vijesti

Policija je zabranila protestno okupljanje opozicije i njenih pristalica zakazano za 10 časova ispred opštine Bileća. Predsjednik Skupštine, PDP – ov Srđan Rogan  tvrdi da je opština pred blokadom i da je postojeće stanje neodrživo, a da situacija u Bileći podsjeća na Alep i Siriju.

Foto: Hercegovina press

„Ekonomska situacija u opštini je katastrofalna. Bileća je na rubu propasti. Vlast funkcioniše na mitu i korupciji. Plate kasne dva mjeseca, doprinosi pola godine. Dugovi prema dobavljačima popeli su se na 1.250.000 KM“,  kaže Rogan.

On dodaje da Bileću opterećuje i kreditno zaduženje od sedam miliona maraka bez kamata, a da je dug za gradsku rasvjetu premašio 200.000 KM.

Plate kasne i u ostalim javnim preduzećima i to je osnovini razlog što su opozicionari pozvali građane na ulicu kažu odbornici koji su nedavno izgubili skupštinsku većinu.

Za načelnika Miljana Aleksića stvar je jasna. Nisu se mogli izboriti pravnim i demokratskim putem pa prizivaju ulicu.

„Njihovi razlozi nisu ni moralni ni pošteni. Žele nemire kako bi na silu održali vlast, a svjesni su da sam okupio čvrstu većinu koja će raditi u korist građana Bileće“, kaže za poslovni portal načelnik Miljan Aleksić.

On priznaje da je ekonomska situacija u Bileći izuzetno složena, ali opštini, tvrdi ne prijeti blokada.

„Radnici ne treba da brinu za plate i ostala primanja, a dugove ćemo vraćati u tranšama“, neće biti lako ali okupiću najbolje ljude koje znam i radićemo svim snagama da Bileća bude dobro mjesto za život kaže Aleksić.

u 10 časova počinje sjednica bilećke skupštine. Trenutno plato ispred opštine obezbjeđuje policija, a za sada nema okupljenih građana.

Hercegovina press