BILEĆA: Na svečanoj sjednici dodijeljene opštinske povelje – Tijana Bošković najuspješniji pojedinac

24.01.2019.     Vijesti

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Bileća povodom krsne slave lokalne zajednice – Svetog Save, najviša priznanja opštine – povelje za proteklu godinu dodijeljena su odbojkašici Tijani Bošković kao najuspješnijem pojedincu, te Omladinskoj organizaciji “Jezerine”, kao najuspješnijem kolektivu.
Iako je dnevnim redom sjednice bio predviđen i izbor najboljeg sportiste opštine za proteklu godinu, prijedlog predsjednika Skupštine opštine Srđana Rogana nije dobio potrebnu većinu, pa ove godine to priznanje neće biti ni dodijeljeno.

Za ovo priznanje predloženi su bili kuglaš Marko Trklja, odbojkašica Milica Ivković i šahistkinja Jelena Gušić.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić rekao je obraćajući se okupljenim odbornicima da krsnu slavu ove lokalne zajednice dočekuju “u punom radnom zamahu”.

“Asfaltirali smo oko 20 kilometara seoskih puteva uz pomoć Vlade Republike Srpske. Uradili smo i oko 35 kilometara vodovodne mreže za oko stotinu domaćinstava”, naveo je Aleksić.

On je dodao da je u toku kapitalni projekat u vezi sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom u širem centru grada, gdje su cjevovodi bili stari stotinu godina, a da se uporedo radi i trajno rješenje oborinskih voda.

“Dijelim nezadovoljstvo građana zbog dinamike radova. U toku su razgovori sa izvođačem i imam njihovo obećanje da će intenzivirati radove bez obzira na izrazito tešku konfiguraciju terena na koji su naišli”, rekao je Aleksić.

Srna