Bez plaćanja PDV-a na prvi stan mladih bračnih parova

27.02.2020.     Nekretnine

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da će Srpska na planu pronatalitetnih mjera i demografske politike pokrenuti inicijativu za oslobađanje plaćanja od PDV-a za prvu stambenu jedinicu mladih bračnih parova.

– Novi prijedlog, ako se dogovorimo, podrazumijevao bi oslobađanje plaćanja od PDV-a za prvu stambenu jedinicu mladih bračnih parova. To bi trebala biti jedna od inicijativa Vlade – rekla je Cvijanovićeva tokom rasprave na posebnoj sjednici Narodne skupštineo izjavama srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o štetnosti posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH i raspoređivanja Fronteksa na granici sa Hrvatskom, nakon što je po tim tačkama preglasan u Predsjedništvu BiH.

Ona je rekla da će se, uz ranije mjere koje su definisane i proširivane s ciljem lakšeg početka i zasnivanja porodice, raditi na određenim beskamatnim kreditima i poreskim olakšicama koji će zavisiti od broja djece.

Cvijanovićeva je rekla da se na planu popravljanja demografske slike zajednički radi sa Vladom Mađarske, koja ima pozitivna iskustva na tom planu.

Srna

error: Zabranjeno je kopiranje!