Bez obustave proizvodnje u RiTE Gacko do 19. decembra

28.11.2022.     Vijesti

Sindikat Rudnika i Termoelektrana „Gacko“ neće sprovoditi obustavu proizvodnje u tom rudniku do 19. decembra, rečeno je danas Srni u Sindikalnoj organizaciji RiTE.

rite_gacko.jpg

Odbor Sindikata je prihvatio ponudu generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petrovića da hitno bude formirana radna grupa sastavljena od predstavnika Uprave Matičnog preduzeća ERS, Uprave RiTE „Gacko“ i Sindikata RiTE „Gacko“ koja će u roku od 20 dana, a najkasnije do 19. decembra, iznijeti prijedlog povećanja plata koje bi se primjenjivalo od 1. januara, navodi se u zaključcima Sindikata nakon sastanka.
Za Sindikat je prihvatljivo da povećanje za plate bude minimalno 15 odsto.
U zaključcima Sindikalnog odbora, koji je održao vanrednu sjednicu, navedeno je da radna grupa traženo povećanje treba da dogovori i obezbijedi putem povećanja cijene rada, koeficijenata i uvećanja po osnovu uslova rada.
– Ukoliko se prihvate ovi stavovi, Sindikalni odbor privremeno neće sprovoditi obustave proizvodnje do 19. decembra, odnosno dok mješovita Radna grupa ne izađe sa prijedlogom rešenja – navodi se u zaključcima.
Iz te sindikalne organizacije su zatražili i da Uprava MH ERS i Uprava RiTE „Gacko“ imenuje svoje predstavnike u radnu grupu.
U Gacku je danas održan sastanak predstavnika sindikata RiTE „Gacko“, uprave tog preduzeća i Matičnog preduzeća Elektroprivreda Republike Srpske o platama zaposlenih.

Rtrs

error: Zabranjeno je kopiranje!