Atletski stadion u Policama oduševio reprezentaciju Srbije

27.04.2019.     Vijesti

Atletska staza na stadionu u Policama, poslije sedam mjeseci kašnjenja, zablistala je u punom sjaju, a primila je i prve goste – seniorsku i juniorsku reprezentaciju Srbije.

Na petnaestodnevne pripreme došli su sprinteri, preponaši i skakači – njih oko 30, a uz njih su došli i takmičara iz različitih klubova u Srbiji.

Rukovodilac priprema i trenera Mirjana Stojanović kaže da su čuli da je klima u Trebinju prijatna, da je izgrađena nova atletska staza i da sve odgovara uslovima za trenažni proces.

“Svi članovi priprema se spremaju za velika takmičenja u ovoj godini kao što su Evropsko i Svetsko prvenstvo. Na pripremama je i Aleksa Kijanović koji se priprema za Svetsko prvenstvo u Dohi u Katru krajem septembra. Uslovi su na zadovoljavajućem nivou“, istakla je Stojanovićeva.

Ona je istakla da vjeruje da će zahvaljujući uslovima, Trebinje dobiti kvalitetne atletičare.

“Došli smo u Trebinje sa namerom da ovo ne bude samo jedan dolazak, već da naša reprezentacija ima bazu u koju će dolaziti svake godine“, rekla je Stojanovićeva.

U Trebinju je i trener srpskog atletičara Emira Bekrića Mirjana Stojanović, kao i trener u Atletskom klubu „Partizan 1945“ i najbržeg Srbina Alekse Kijanovića Stanoje Burlić, koji je prošle godine proglašen za najboljeg seniorskog trenera.

„Ovo su pripreme za sezonu i takmičenja tako da radimo jako i intenzivno. Očekujem od mojih atletičara dobre rezultate i nadam se da ćemo preko Trebinja doći do uspjeha“, istakao je Burlić.

Novi „hram“ trebinjske, ali i regionalne i evropske atletike posjetio je i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji nije krio oduševljenje viđenim na stadionu u Policama.

On je istakao da je razgovarao sa trenerima iz Atletskog saveza Srbije, koji su pohvalili urađeni projekat, ali imali i nekoliko sugestija.

“Pričao sam sa ljudima koji se profesionalno bave atletikom koji su mi rekli da je sve odrađeno na profesionalni način i da sada treba da odradimo naš dio posla koji podrazumijeva nabavku kvalitetnih rekvizita“, rekao je Ćurić.

Prema njegovim riječima, da će treneri srpskog atletskog saveza razgovarati i sa djecom iz osnovnih škola, jer djeca tog uzrasta imaju sve izraženije probleme sa kičmom i kondicijom.

U atletski stadion u Policama iz gradskog budžeta je uloženo više od milion KM.

Želimir Kovačina