Aleksić ponovo ima većinu – novi transfer u Bileći

03.04.2018.     Vijesti

Na prethodnoj sjednici  skupštine, bilećki načelnik Miljan Aleskić izgubio je podršku većine odbornika ove opštine, ali to nije dugo potrajalo. Nakon što je Radoslav Brčić prešao u opoziciju i ostavio SNSD – ovog načelnika bez većine, Aleskiću i njegovom taboru priklonio se Srđan Rogan iz PDP – a.

Rogan ne spori da je upravo on tas na vagi nove većine i da će ubuduće pružati podršku Aleksići i većini i odbornicima okupljenim oko SNSD – a. Za medije i nije raposložen, napominjući da neće dodatno da dolijava ulje na vatru budući da je njegov prelazak izazvao lavinu komentara i reakcija u ovoj opštini.Poručuje da je dovoljno tenzija i da treba da se obezbijedi kontinuitet u radu Skupštine, iako je i sam do juče bio jedan od najvećih kritičara načelnika Aleksića.

Nezvanično saznajemo da je Roganovom odlukom poljuljan i bilećki, ali i regionalni odbor PDP – a pa su za večeras u ovoj opštini zakazali hitan sastanak.

Načelnik Miljan Alekić zadovoljno poručuje da je većina stabilna, te da će Bileća uskoro izaći iz krize. Najavljuje i nove prilive novca od Hidroelektrana na Trebišnjici ali i od kreditnog zaduženja od 3 mil KM.

S druge strane, Dražen Dunđer, odbornik SRS „Dr Vojislav Šešelj“, ne priznaje poraz. Očigledno je da će opozicija iskoristiti narednih 15 – ak dana, do održavanja sjednice,u pokušajima da okrnji novu skupštinsku većinu, što za Bileću i ne bi bilo iznenađenje, obzirom da se u ovoj opštini samo skupštinsko rukovodstvo mijenjalo četiri puta.

Podsjetimo i to da bitka bilećkih tribuna traje skoro dvije godine a za to vrijeme ova opština grca u dugovima od  skoro 12 mil KM.

Hercegovina press