Akcije Nove banke prodao i bivši direktor Milan Radović

20.12.2018.     Privreda

Trećina Nove banke, odnosno njene akcije vrijedne oko 37 mil KM, promijenile su vlasnika od početka ovog mjeseca, kada je kompanija MG Mind počela preuzimanje te banke. Juče, 19. decembra, akcije je prodao i bivši direktor Nove banke Milan Radović, saznaje portal Capital.

– Na današnjem trgovanju prijavljen je jedan blok posao sa hartijama od vrijednosti Nove banke, u ukupnoj vrijednosti od 7.515.000 KM – saopšteno je juče iz Banjalučke berze.

Od akcija na službenom berzanskom tržištu lista B najveći promet juče je ostvaren, takođe, sa akcijama Nove banke, i to u iznosu od 17.370 KM.

Počev od 5. decembra, kada je MG Mind prvi put kupio akcije, a zaključno sa jučerašnjim danom, akcijama Nove banke trgovano je u ukupnom iznosu od 37,2 mil KM. Ukupno je realizovano 13 blok poslova, jedna aukcija, dok je dio trgovine akcijama Nove banke bio na službenom berzanskom tržištu.

Najmanja cijena po kojoj je akcija prodavana bila je 0,579 KM i ostvarena je u redovnom prometu, dok je najveća cijena plaćena po akciji bila 0,9 KM i postignuta je u dva blok posla.

Portal Capital je nedavno objavio da će MG Mind kroz nekoliko milionskih transakcija postati najveći pojedinačni akcionar banke, što se i desilo. Vlasnik Mladen Milanović je s presjekom na dan 13. decembar, imao 9,4% akcija Nove banke.

Osima Milanovića, na kupovinu akcija Nove banke odlučio se i Saladomir Đurić, jedan od suvlasnika banjalučkog Autoprevoza. Njegova firma Respect plus prije dva dana imala je 7,2% akcija Nove banke.

Osim firme Financ i Tihomira Rožića, koji su prvi od deset najvećih akcionara prodali akcije, isto su odlučili i bivši direktor Nove banke Milan Radović koji je imao 7,9% akcija banke, kao i Interpromet Novi Grad Dragana Pilipovića koji ima 6,2%, Goran Avlijaš sa 3,2%, Euroline sa 2,5%, te Tarik Balta sa 2,3% akcija banke.