Agrarni fond: Poslujemo transparentno i po zakonu – Opozicija da se informiše pa da komentariše

11.01.2021.     Vijesti

Agrarni Fond Grada Trebinja reagovao je na optužbe od strane pojedinih opozicionih odbornika o navodnom namještanju tendera u ovom preduzeću. U Fondu tvrde da se radi o neistinitim  i zlonamjernim informacijama koje se odnose na javnu nabavku roba za snabdijevanje prodavnice za penzionere.

Ističu da je nabavka  roba  za snabdijevanje prodavnice  „Treća dob“, raspisana  u novembru mjesecu 2020. po kriterijumima koje propisuje Zakon o javnim nabavkama BiH.

U pitanju je bio otvoreni postupak za nabavku roba, koji je trajao 15 dana i na koji su se mogle prijaviti sve kompanije u BiH koje se bave prometom prehrambenih artikala. Uslovi tendera su bili opšti, a tenderski dokument je bio transparentan, odnosno objavljen na portalu javnih nabavki„, navode u Agrarnom fondu.

Dodaju da kancelariji za žalbe BiH nije podnesena nijedna prijava, odnosno žalba, što jasno pokazje da je nabavka u potpunosti sprovedena u skladu sa zakonom.

Tačno je da se na tender  prijavila  samo jedna kompanija, iako  u našem gradu postoji više preduzeća  koja  se bave prometom traženih roba. Zašto se još neka kompanija nije prijavila na javni poziv, to je pitanje za njih, a ne za nas„, poručuju iz Fonda.

U saopštenju navode da je nekorektno i neprofesionalno što pojedini opozicioni političari namjerno obmanjuju javnost  i plasiranjem netačnih informacija pokušavaju da diskredituju Agrarni fond koji uspješno posluje od samog osnivanja.

Ogorčeni smo i  činjenicom da je na posljednjoj sjednici Skupštine Grada Trebinja, odbornik liste za Pravdu i red, Đorđe Vučinić tražio ukidanje Agrarnog fonda, etiketirajući nas kao kriminalnu organizaciju, a da pri tom i ne zna na koji način Fond funkcioniše i koje su mu djelatnosti. Logično bi bilo da se prvo informisao čime se bavimo,  pa da onda donosi sud, da li nešto treba da postoji ili ne! Nije razmišljao koliko porodica hljeb zarađuje radeći u ovoj ustanovi i koliko poljoprivrednih proizvođača dobija podršku od iste, kao i od Grada Trebinja!„, navodi se u saopšštenju Agrarnog fonda.

 

Hercegovina press

error: Zabranjeno je kopiranje!