Za susrete mladih u Trebinju 25.000 KM od Ministarstva omladine i sporta

13.02.2018.     Vijesti

Ministar porodice, omladine i sporta, Jasmina Davidović, razgovarala je danas sa gradonačelnikom Trebinja, Lukom Petrovićem i predsjednicom Omladinskog savjeta Republike Srpske, Danijelom Topić, o 22. Susretima mladih Republike Srpske koji bi trebalo da budu održani u Trebinju od 22. do 28. avgusta ove godine.

Ministar Davidović se zahvalila gradonačelniku Trebinja što pruža podršku mladima za organizaciju ove manifestacije, jer Ministarstvo u saradnji sa Omladinskim savjetom Republike Srpske realizuje brojne projekte značajne za mlade,a Susreti mladih su jedan od takvih projekata.

„Podrška neće izostati ni ove godine i za Susrete mladih izdvojićemo 25 000 KM, jer je riječ o manifestaciji od republičkog značaja koja već 22.put okuplja mlade iz svih lokalnih zajednica iz Republike Srpske. Pohvalila bih Trebinje jer, osim logističke podrške organizaciji ove manifestacije, rukovodstvo opštine realizuje brojne projekte podrške mladima “ – istakla je Davidovićeva.

Gradonačelnik Trebinja, Luka Petrović, naglasio je da je opredjeljenje gradske uprave da pruži podršku mladima na različite načine, između ostalog kroz podršku mladima iz ruralnih sredina, podršku mladim bračnim parovima, kao i podršku manifestacijama od značaja za mlade.

„Za nas je izuzetno značajno da se Susreti mladih održe u Trebinju i pružamo punu podršku Omladinskom savjetu Republike Srpske, koji je, sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta prepoznao naš trud i posvećenost mladima i drago mi je što smo na vrijeme počeli sa priprema ove manifestacije“ – rekao je Petrović.

Predsjednica Omladinskog savjeta Republike Srpske, Danijela Topić, istakla je da je aktuelno rukovodstvo OSRS, kojem mandat ističe u septembru, spremno da da puni doprinos u organizaciji Susreta mladih kao i realizaciji drugih aktivnosti u saradnji sa Ministarstvom.

„Susreti mladih su najznačajnija omladinska manifestacija i zato smo počeli s pripremama na vrijeme, kako bismo spremni dočekali avgust. Razgovarali smo i o podršci mladima u lokalnim zajednicama i izdvojila bih Trebinje kao primjer dobre prakse koji realizacijom brojnih projekata doprinosi ostanku mladih u Trebinju i Republici Srpskoj“ – zaključila je Topićeva.