VIDEO: Realizovano nekoliko infrastrukturnih projekata uređenja grada u Trebinju

04.07.2017.     Vijesti

U sklopu velike rekonstrukcije Glavne ulice izgrađen je novi kružni tok čime je riješen problem saobraćajnih gužvi u tom dijelu grada. Rekonstruisan je i kružni tok na izlazu prema Mostaru i Herceg Novom, a osim funkcionalnosti, vodilo se računa i o estetici. Za kraj sezone planirana je rekonstrukcija gradskog parka, koji će finasirati Grad Trebinje i Elektroprivreda Srpske.

Problem saobraćajnih gužvi u ulicama Vojvode Stepe Stepanovića i Kralja Petra Oslobodioca je prošlost.

Kružni tok je riješio probleme vozača, a olakšan je prilaz Vatrogasnom domu, Policijskoj upravi, i drugim službama koje su smještene u tom dijelu garda.

Uređen je i već postojeći kružni tok na izlazu iz grada prema Mostaru i Herceg Novom. Za cjelokupnu investiciju izdvojeno je oko 80.000 maraka iz gradske kase, dok su „Putevi Srpske“ obezbijedili oko 350.000 maraka. Građani su zadovoljni urađenim.

Anketirani građani kažu da gradske gužve više nema i saglasni su sa činjenicom da je dobro sve što se uradi za boljitak grada.

I glavni gradski park uskoro će dobiti novo ruho. Početak radova planiran je za kraj turističke sezone, a procijenjena vrijednost je oko 250.000 maraka, koje će obezbijediti lokalna uprava i ERS.

Realizovan je i pilot projekat postavljanja led rasvjete u Starom gradu. Nadležni najavljuju da će u narednom periodu sa kompanijama i preduzećima koja imaju sjedište u Trebinju realizovati više akcija kako bi Trebinje učinili još ljepšim i funkcionalnijim.

 

Izvor: Rtrs