VIDEO: Bileći banke ne daju kredit

26.12.2017.     Video servis

Kao ozebli  sunce u opštini Bileća puna tri mjeseca čekaju kredit ali para ni na vidiku.

Skupština je donijela odluku o zaduženju, dva puta su raspisivani oglasi za odabir banke ali ni jedna ne želi saradnju sa njihovom administracijom. Tri miliona kredita zakrpilo bi dugove prema radnicima bilećke administracije, kojima se, u prosjeku,  duguje  po 4000 maraka.

“Dvije plate, jedan dio nižih budžetskih korisnika sada već tri plate i dva regresa odnosno jedan dio radnika  tri regresa nije primio. S obzirom da su sada periodi slava i praznika i svega predstojećeg radnici već gube strpljenje”, kazao je Milorad Vojnović, predsjednik Sindikata opštine Bileća.

Bilećki načelnik danas je na slavi,  pa za naše pitanja nije imao vremena. Njegov zamjenik kaže da će uz pomoć Vlade koja će im dati garanciju uskoro pronaći i banku.

“Zapelo nam je kod komercijalnih banaka, međutim ja smatram da ćemo to brzo riješiti, najkasnije do 15 januara pronaćemo banku koja će prihvatiti ove uslove”, rekao je Milorad Radović, zamjenik načelnika Bileće.

Opština je jednostavno prezadužena, već se vraćaju tri kredita i jedna pozajmnica izračunali su u opoziciji. Radikal Dragan Babić kaže da  Bileća grca u dugovima.

“I taj kredit kada dođe on se neće zadržati duže od dva dana na računu. I ponovo poslije dva tri mjeseca opština će doći u istu situaciju kao što se nalazi i sada jer se ne radi ništa”, kazao je Dragan Babić, odbornik SRS RS.

Opština već  duguje 7 .100.000  maraka. Novi kredit od tri miliona je neophodan jer drugog izlaza nema poručuju iz bilećke administrativne službe.