Velika zainteresovanost za besplatan kurs informatike koji je organizovala Narodna biblioteka

15.09.2018.     Vijesti

U Trebinju je danas počeo besplatan kurs informatike za učenike petog i šestog razreda iz ruralnih područja,  koji je organizovala Narodna biblioteka u Trebinju.

Zbog većeg broja prijavljenih kurs se  održava u  kabinetu informatike Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, a predavač je Srđan Čabrilo, bibliotekar-informatičar u Narodnoj biblioteci Trebinje.

Čabrilo je istakao da je prvom času prisustvovalo dvadesetak osnovaca, ali da ima još zainteresovanih, te dodaje da su polaznici s velikim interesovanjem pratili nastavu.

“Mi, u Narodnoj biblioteci smo željeli da damo doprinos školarcima u savladavanju osnova informatike i nadamo se da će im u redovnoj nastavi pomoći znanje koje steknu na ovom kursu“, kaže Čabrilo i dodaje da će osnovci  imati priliku da nauče osnove `vorda`, kako da otvore nalog za mejl i pošalju poruku, pravilno i sigurno korišćenje pretraživača na internetu, te druge funkcije.

U Narodnoj biblioteci su izrazili zahvalnost direktoru Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Darku Jegdiću koji je  organizovao besplatan  prevoz učenika iz područnih škola, te obezbijedio osvježenje za školarce.

Na području Trebinja djeluju četiri područne škole, i to u Petrovom Polju, Lastvi, Dražin Dolu i Ljubomiru.

U Narodnoj biblioteci  Trebinje ističu da  će i u narednom periodu kroz različite aktivnosti nastojati da školarcima bude na usluzi, te da će i za odrasle imati interesantne sadržaje.