U Trebinju pljušte otkazi, kuda sa viškom administracije?

11.06.2017.     Vijesti

Za diplomiranog saobraćajnog inženjera Njegovana Koprivicu u trebinjskoj administraciji nije bilo mjesta. Uručena mu je radna knjižica, a samo dan kasnije trebinjska bolnica nije produžila ugovor ni sa njegovom sestrom Mirjanom. Zajedno su ponovo završili na birou.

“Bez posla i ja i sestra. Otac i majka takođe nezaposleni, odnosno i oni su ostali bez posla, otac u Neimarstvu, a majka u Novoteksu. Tako da, svo četvoro nas je zadesila sudbina da se ostane bez posla”, ispričao je Njegovan Koprivica.

Za novu trebinjsku vlast višak radnika bio je gorući problem pa su ga počeli rješavati na samom početku. Imali su i obećanja da će se svakome otpuštenom radniku naći novi posao. Otkazi su podijeljeni, ali novih radnih mjesta do danas nema.

“Gradonačelnik Petrović je sazvao trebinjske privrednike koji su ponudili nekih 55 radnih mjesta, međutim od toga ja makar ne znam, ali evo neka gradonačelnik kaže, ko je to riješen na neki alternativni način”, kaže Njegovan.

Zašto i po kom kriterijumu je Koprivica bio višak ni sam ne zna. Opozicionari tvrde da znaju odgovor.

“Siguran sam da je tu kriterij politička osveta odnosno politička odmazda nad neistomišljenicima Luke Petrovića tj. gradonačelnika u opštinskoj administraciji, tu je otpušteno nekih 55 radnika većina njih su pripadnici PDP-a”, uvjeren je Lazar Vučković,odbornik PDP-a u Skupštini grada Trebinja.

Vučković kaže da je među otpuštenim radnicima bilo trudnica i djece poginulih boraca. Nekolicina radnika kojima su uručene radne knjižice tužili su Gradsku upravu.

Prema posljednjim informacijama sa kojima je izašla trebinjska administrativna služba bez posla je ostao 31 radnik sa ugovorom na neodređeno, 24 radnika sa ugovorom na određeno.

Da li je neko od ovih 55 ljudi našao novo radno mjesto i koji su kriterijumi bili pri davanju otkaza ATV nije uspjela da sazna, jer poslije više poziva i pokušaja ni gradonačelnik ali ni njegov zamjenik nisu, kako kažu, imali vremena da pričaju na ovu temu.

Izvor: atvbl