U Trebinju će se u 2017. graditi 300 novih stanova, pogledajte lokacije i cijene!

13.02.2017.     Nekretnine

U 2017. godini u Trebinju  je planirana izgradnja 300  novih stambeno – poslovnih jedinica, saznaje poslovni portal Hercegovina press u odjeljenju za prostorno planiranje Grada Trebinja. U toku je izdavanje građevinskih dozvola i potrebne dokumentacije za nekoliko lokacija, a najatraktivnija je dalje je Zasad polje. Tamo će od proljeća početi gardnja još  dvije stambene zgrade, a odjeljenju za urbanizam dostavljen je i zahtjev za izgradnju hotela visoke kategorije. Hotel će se nalaziti u neposrednoj blizini nove Autobuske stanice. A nekoliko stotina metara dalje, u produžetku naselja Luč smjestiće se još dvije zgrade.

Foto: Ilustracija

Čitav ovaj prostor trebalo bi da oživi i Palata pravde koja će se nalaziti na mjestu Vatrogasne stanice, a  početak gradnje najavljen je u ovoj godini.

Na vrlo atraktivnoj lokaciji u naselju Ložiona, na sunčanoj strani, u ulici, Obala Luke Vukalovića  niče nova luksuzna zgrada, četverospratnica sa 17 stanova. Pogled će se prostirati na rijeku Trebišnjcu i Hram Svetog Preobraženja.

U istoj ulici, na Južnom gradskom izlazu pravi se zgrada sa 25 stanova, vrlo privlačne kvadrature. Zgrada će imati pet spratova, okolno uređenje i parkinge.

U 2017. godini planirana je i izgradnja stambenog objekta za izbjegla i raseljena lica, po projektu “ЦЕБ-2” u saradnji Ministarstva za izbjegla i raseljena lica i Grada Trebinja.

Izgradnja stambeno poslovnih objekata planirana je i u Draženskoj Gori u “Gradu Sunca”.

Cijene stanova kretaće se od 1400 pa do 2000 maraka po metru kvadratnom, u zavisnosti od lokacije i zahtjeva kupaca.

U izgradnji trenutno 180 stanova

U Trebinju su u izgradnji četiri zgrade, koje bi trebalo da budu useljene do kraja ove godine. Raspolažu sa  180 stanova, a većina ih je prodata ili rezervisana. 94 stana nalaze se u Domu sunca na mjestu stare Autobuske stanice. Dvije zgrade se nalaze  u  naselju Luč i one će imati 50 – ak stanova sa pogledom na Zasad polje.  Stambeno poslovni objekat sa 41 stanom gradi se i  iznad Srednjoškolskog centra. Cijena stanova u ovim objektima kreće se od 1450 do 1600 maraka po metru kvadratnom.  Najmanja kvadratura je garsonjera od 28 matara kvadratnih, a najviša penthaus od 150 kvadrata.

Hercegovina press