U Gacku i Bileći pronađeno oružje

12.10.2017.     Vijesti

Policijska uprava Trebinje i Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS su nastavljajući aktivnosti na sprečavanju nelegalnog prometa i posjedovanja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava izvršili pretrese kuća i pomoćnih prostorija na dvije lokacije na teritoriji koju operativno pokriva, u Opštini Gacko i Bileća.


Policijski službenici Policijske uprave Trebinje i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS su u Opštini Gacko, u mjesnoj zajednici Borač, izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija koju koristi lice inicijala H.D. kojom prilikom je uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima oduzeto 45 metaka različitog kalibra. Nakon konsultacija sa dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, protiv navedenog lica će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

U selu Orahovica, Opština Bileća, nakon anonimne prijave izvršen je pretres napuštene kuće u kojoj je pronađeno sljedeće: jedna tromblonska kumulativna mina, dvije tromblonske trenutne mine, pet ručnih defanzivnih bombi i jedna improvizovana eksplozivna naprava. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju je naložio da se pronađena minsko-eksplozivna sredstva predaju Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske.

Hercegovina press