U Cerovcu obilježen Evropski dan jezika i Međunarodni dan prevodilaca

30.09.2017.     Vijesti

Obrazovni centar „Cerovac“ već nekoliko godina obilježava Evropski dan jezika, međunarodni praznik koji je 2001. godine ustanovio Savjet Evrope kao podsjetnik svim Evropljanima na važnost jezičke raznolikosti i jezika kao univerzalnog identifikatora svakog naroda i države.

skola cerovac dan jezika

Evropski dan jezika se na sličan način obilježava u cijeloj Evropi, a nosioci ovog programa su obično jezički edukatori, odnosno škole, privatne i državne, i profesori jezika i književnosti sa svojim učenicima.

Oni osmišljavaju razne aktivnosti i kreiraju materijale i kvizove, organizuju čitaonice i druge sadržaje pomoću kojih će svojim sugrađanima približiti značaj učenja stranog jezika, ali prvenstveno značaj njegovanja maternjeg jezika.

„Cerovac“ je obilježio Evropski dan jezika (26. septembar) i Međunarodni dan prevodilaca (30. septembar).

Učenici i profesori centra su postavili štand sa promotivnim materijalom, udžbenicima i knjigama, a organizovana su tri čitalačka kutka – na engleskom, njemačkom i italijanskom jeziku.

skola cerovac dan jezika

Profesori i učenici viših nivoa čitali su posjetiocima djela dječijih pisaca, a prisutni su takođe uživali listajući primamljive stranice najljepših dječijih slikovnica i knjiga, kao i udžbenika iz kojih uče učenici OC „Cerovac“.

Istog dana izvršena je i svečana podjela Cambridge diploma polaznicima OC „Cerovac“ koji su u prethodnim ispitnim rokovima uspjeli zaslužiti ovaj trajni međunarodni sertifikat.

skola cerovac dan jezika

Ovo je bio samo jedan dan posvećen jeziku, našem i mnogim drugima, zahvaljujući svim posjetiocima, učenicima, profesorima i osoblju OC „Cerovac“.

Bogatstvo pisane riječi, na bilo kom jeziku, moramo cijeniti i njegovati, i učiniti da se naši mališani i kada porastu raduju novoj priči, knjizi ili praznoj stranici pred sobom koju će popuniti doživljajima ispričanim na način koji su ih učili njihovi roditelji, učitelji i profesori.

skola cerovac dan jezika

 

Sponzorisani članak