Trebinjska skupština dobija drugog potpredsjednika?

10.05.2017.     Vijesti

Sjednica Skupštine Grada Trebinja zakazana je za srijedu (17. maj 2017. godine), a na dnevnom redu je 21 tačka. Odbornici će rasprravljati o prijedlogu odluke o izvršenju budžeta Grada Trebinja za 2016. godinu,  a puno pažnje lokalnih parlamentaraca, sasvim sigurno će izazvati i izvještaj o stanju duga  na dan 31.12.2016. godine i prijedlog odluke o pokriću deficita koji je po podacima službe za finansije oko 1.200.000 KM.

FOTO: Hercegovina press

Odbornici će raspravljati i o izmjenama i dopunama Statuta Grada Trebinja. Novina je mogućnost  uvođenja drugog potpredsjednika Skupštine, ali DNS  za sada kategorički odbacuje da podrži eventualno imenovanje još jednog potpredsjednika, tako da će ova stavka, ako je suditi po DNS – u za sada ostati mrtvo slovo na papiru. Za mjesto potrpedsjednika, nezvanično saznajemo odavno je zainteresovana Milka Butulija, odbornik manjina koja je u protekle četiri godine obavljala ovu funkciju u administraciji Slavka Vučurevića.

Pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o pristupanju izradi izmjene dijela regulacionog plana „Bregovi 2“, koji se odnosi na dogradnju Kulturnog centra odnosno dvije multipleks bioskopske dvorane koje će finansirati Privredno društvo Lotika, odnosno režiser Emir Kusturica koji je i preuzeo upravljanje trebinjskim bioskopom.

Odbornicima će biti dostavljena i informacija o osnovnim pokazateljima finansijskog poslovanjaprivrede Grada Trebinja u 2016. godini.

Hercegovina press