TREBINJE: Istorijski rebalans budžeta od 31 milion maraka

07.07.2017.     Vijesti

Pred trebinjskim  odbornicima će se idući petak naći odluka o Nacrtu rebalansa budžeta za 2017. godinu koja iznosi rekordnih 31 milion 350 hiljada konvertibilnih maraka što znači da je budžet veći je od planiranog  za čak osam miliona KM.

U rebalans je ušlo i kreditno zaduženje  Grada od 6 miliona i 340 hiljada maraka, ali je ovo svakako neočekivano visok iznos za sve trebinjske odbornike koji su iznenađeni materijalima.

Prihodi za 2017. godinu iznosiće 19.226.000 konvertibilnih maraka, grantovi dva miliona, transferi 445.000, primici za nefinansijsku imovinu 2.219.000 KM, a primici od finansijske 39 hiljada maraka.

I dok su vladajući ponosni na dobro uopravljanje finansijama opozicija ima mnoštvo zamjerki koje će iznijeti na skupštini. Za sada im je kažu jasno samo da će Trebinje u dužničko ropstvo.

“ Ovo je očekivana cifra s obzirom na nepotrebno  zaduženje koje sa kamatama građane Trebinja košta osam miliona maraka. Sem toga  aktuelna vlast koja je sve vrijeme kritikovala odluke o prodaji zemlje sada rasprodaje najatraktivnije lokacije u gradu. To pokazuju i primici za nefinansijku imovinu koje, vidjeli ste u rebalansu iznose više od dva miliona maraka“, rekao je Zoran Anđušić odbornik PDP .- a.

Hercegovina press