Trebinjci odahnuli- požari pod kontrolom

03.08.2017.     Vijesti

Za razliku od prethodna dva dana, stabilnije je na području Trebinja. Požari koji su buknuli na oko 15 kilometara od grada, zahvatili minsko polje i zaprijetili kućama, ugašeni su. Ipak, svi i dalje dežuraju zbog tropskih temperatura i jakog vjetra

Trebinjci su odahnuli. Vatrogasci su uspjeli da stave pod kontrolu požar koji je, protekla dva dana, grabio ka nekoliko okolnih sela. Oni kojima je vatra došla do dvorišta zahvalni su na pomoći, ali i dalje strahuju.

“Noćas smo u jedan, do dva smo bili i malo smo, kao,, zadrijemali, nismo puno. Jer neko uvijek, sve okolo požarišta su, tako reći, na metar raspoređeni, da prate, jer je vrlo opasno da se požar prenese, otišao bi daleko. Pola metra je od garaže bilo, pola metra, i da nije cisterna došla i zagasila, nema teorije da bi mi mogli”, kaže Milan Krivoglav.

Oprezni su i vatrogasci. Umorni su, ali ne odustaju. Jak vjetar i visoke temperature, uz minska polja kojih ima na tom terenu, najveći su im neprijatelji.

“Upravo ovdje, ovaj pojas je miniran. Mi smo donekle išli tu, iako nismo, da kažem, ni sigurni da je teren čist potpuno. Ovdje već iza brda ne smijemo da idemo, tu nam mještani garantuju da postoje dvije vrste opasnosti. Jedna su mine koje su naša i neprijateljska vojska postavljale u prethodnom ratu, a ovdje postoje i granate koje nisu eksplodirale”, rekao je Slaviša Soldo, vatrogasac.

Pomoć vatrogascima stigla je i iz Hidroelektrana na Trebišnjici, pa je zajedničkim snagama požar u selu Orašju ugašen. Dežura se na području Slivnice i Baonina. I tamo je mještanima kudikamo lakše, dok god su s njima vatrogasci.

Izvor: Atv