Trebinjac dobitnik prestižne stipendije vlade Ujedinjenog Kraljevstva

14.09.2018.     Vijesti

Danilo Kovač, nekadašnji učenik Gimnazije “Jovan Dučić“ u Trebinju, danas je profesor Gimnazije Banja Luka, gdje predaje istoriju i latinski jezik u naconalnom i međunarodnom (IB) programu.

Ovaj Trebinjac dobitnik je Čivning stipendije za akademsku 2018/2019 godinu. Čivning fondacija osnovana je 1983. godine, a stipendira studente 160 zemalja svijeta. Jedan od neophodnih uslova za dobijanje ove stipendije, koja u potpunosti pokriva trošove studija, je prethodno obezbijeđeno mjesto na željenom britanskom univerzitetu i međunarodni sertifikat iz engleskog jezika.
Profesor Danilo Kovač pohađaće master studije iz metodke nastave istorije, Instituta za obrazovanje, na londonskom univerzitetu University College London. Ovaj prestižni univerzitet nalazi se na trećem mjestu u Evropi na Šangajskoj rang-listi univerziteta. Prema QS listi, koja rangira univerzitete prema pojedinačnim oblastima koje proučavaju, University College London se nalazi na prvom mjestu na svijetu za oblast „obrazovanje“, već petu godinu za redom.
Ovo svojevrsno priznanje za dosadašnji rad profesora Danila Kovača, takođe je podsticaj i drugim našim prosvjetnim radnicima da se usavršavaju i da i dalje postižu odlične rezultate.

Hercegovina press