Traže smjenu Miljana Aleksića, on im poručio da ih čeka na referendumu

27.02.2017.     Vijesti

Većina u Skupštini opštine Bileća danas je na protokol Opštine predala zahtjev za opoziv načelnika Miljana Aleksića /SNSD/.

protesti-boraca-bileca-1

Zahtjev je potpisalo deset odbornika većine.

Aleksić je za Hercegovinapress.com rekao da ne strahuje od odbornika većine, jer su Bilećani rekli kome vjeruju na proteklim izborima.

„Moji sugrađani znaju dobro ko je ko i tako i glasaju“, rekao je Aleksić i podsjetio da je na proteklim izborima dobio povjerenje 4.500 sugrađana i da ni jedan kandidat za načelnika do sada nije dobio taj broj glasova.

On je istakao da se, ukoliko zahtjev prođe na Skupštini koja bi trebalo da se održi do polovine marta, ide na referendum.

„Ukoliko sve tako bude, a nekim slučajem se moji sugrađani  izjasne za opoziv, neću se ponovo kandidovati za načelnika opštine Bileća jer sam uvijek poštovao volju građana što ću činiti i ubuduće“, rekao je Aleksić.

Bilećka skupštinska većina ima deset odbornika iz sedam partija, dok opozicija predvođena SNSD-om ima devet odbornika iz pet partija.

Od konstituisanja nove vlasti u bilećkoj skupštini nijedna sjednica lokalnog parlamenta nije prošla bez svađa, tuče, psovka i prijetnji.

Odbonici još nisu usvojili budžet za ovu, niti njegovo izvršenje za prošlu godinu, zbog čega su najviše ugroženi budžetski korisnici, ali i svi Bilećani koji dobijaju naknade iz gradske kase.

Miljanu Aleksiću ovo je drugi mandat kao načelnika opštine.

Hercegovina press