Stigao helikopter Oružanih snaga- pomoć šalje i Prijedor

17.07.2017.     Vijesti

Predsjedništvo BiH odobrilo je anagažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH i 15 pripadnika Oružanih snaga BiH sa opremom – naprtnjačama i terenskim motornim vozilima, na gašenju požara u opštini LJubinje.


Helikopter će biti upućen čim se budu stekli meteorološki uslovi za to, a u isto vrijeme, nakon priprema, pripadnici Oružanih snaga će se priključiti lokalnoj civilnoj zaštiti i stanovništu u akciji gašenja požara na ugroženim područjima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Predsjedništvo BiH ovu odluku je donijelo nakon što je opština LJubinje uputila zahtjev za pomoć od Oružanih snaga BiH i njihov angažman na ugroženim područjima i najugroženijim tačkama u okolini sela Pustipusi i Obzir, jer je požar uzeo maha, a lokalni organi iscrpili sve mogućnosti i resurse za njegovo stavljanje pod kontrolu.

U Ljubinje stiže i pomoć iz Prijedora. Ovaj Grad na račun opštine Ljubinje uplatio je 10 hiljada KM, a poslali su i Ladu nivu u vrijednosti od 15 hiljada maraka.

Pomoć stiže i iz Bijeljine koja je uplatila 5 hiljada KM.

Ljubinski načelnik svakodnevno je na terenu , a na požarištima je danas bio i potpredsjednik trebinjske Skupštine Bojan Šapurić.

Trebinje je još ranije poslalo pomoć u vidu naprtnjača za gašenje i ljudstva.

Srna- Hercegovina press