SP:ĆAPIN- Prioritet borba protiv sive ekonomije i rada na crno

13.09.2018.     Vijesti

Borba protiv rada na crno i sive ekonomije u cilju zaštite radnika i njihovih prava glavni su prioriteti Socijalističke partije, istakao je kandidat ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Rajko Ćapin.

SP.jpg

Ćapin je na konferenciji za novinare u prostorijama stranke u Trebinju istakao da je Socijalistička partija socijalna i društveno-odgovorna politička organizacija koja se brine, prvenstveno, o interesima običnog čovjeka.

„Socijalisti su prepoznata politička snaga koja ima svoje mjestu u društvenom životu, jer je svojom sveopštom prisutnošću u svakodnevnom životu dokazala da se bori za zdravu ekonomsku politiku“, naveo je Ćapin, koji je i predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije u Trebinju.

On ja naglasio da su kod građana Trebinja dokazani kao ljudi koji kvalitetnim radom žele da doprinesu razvoju i prosperitetu ovog grada.

„Da bismo uopšte govorili o ekonomiji, mislim da je potrebno napraviti jedan dobar i kvalitetan politički ambijent kako bismo na taj način podstakli i ohrabrili potencijalne ulagače da ulažu u naš grad i Republiku Srpsku“, kazao je Ćapin.

Prema njegovim riječima, postoji više načina da se prevaziđe teška ekonomska situacija, ali da je u interesu svih u Republici Srpskoj da političari budu ti koji će dati primjer drugima eliminacijom ličnih strasti, a prvenstveno u interesu građana Srpske.

„Prvenstveno naš grad, ali i Republika mogu i moraju da se razvijaju kroz tri ključna segmenta – energetiku, agrar i turizam. Na tome zasnivamo našu viziju Republike Srpske“, naveo je Ćapin.

Govoreći o toku izborne kampanje, Ćapin je rekao da je Trebinje okosnica socijalista u Izbornoj jedinici devet i da očekuje dobar izborni rezultat i jedan direktan mandat.

Socijalisti će, napomenuo je, kao korektan i lojalan koalicioni partner pružiti punu podršku kandidatima SNSD-a za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH – Željki Cvijanović i Miloradu Dodiku.

„Vjerujemo u njihovu pobjedu i našu snagu“, zaključio je Ćapin.

Hercegovina press